Skuespilleren bag The Nun sagsøger Warner Bros.

Skuespilleren mistænker snyd
Billede
(© Warner Bros.)

Skuespilleren Bonnie Aarons er især et kendt ansigt i gyser-genren, hvor hun bl.a. har medvirket i I Know Who Killed Me, Drag Me To Hell og The Conjuring-universet (Nattens dæmoner).

Sidstnævnte er et af tidens mest populære gyser-franchises, hvor Aarons dæmon-nonne først medvirkede i The Conjuring 2. Karakteren har senere fået sin egen film med The Nun, mens efterfølgeren The Nun 2 får biografpremiere til september.

Nu har Bonnie Aarons sagsøgt filmselskabet bag gyser-universet, Warner Bros. Discovery, for mistanke om kontraktbrud på 'The Nun'. Det skriver The Hollywood Reporter.

Her anklager skuespilleren filmselskaberne Warner Bros. Discovery, New Line Cinema og Scope Productions for at have skjult deres reelle indtjening på mechandise med hendes ansigt og derved snydt Aarons for sin del af indtægterne.

The Nun-skuespilleren skriver i søgsmålet, at hun blev betalt 71.500 dollars for sin rolle i gyser-hittet, hvilket havde en samlet indtjening på over 365 millioner dollars med et budget på blot 22 millioner dollars.

Søgsmålet forklarer yderligere, at hendes kontrakt inkluderede en bonus på 175.000 dollars bundet op på billetsalget samt en del af indtjeningen på det merchandise, der inkluderede hendes hovedkarakter.

Bonnie Aarons anklager Warner Bros. Discovery for at have gemt det sande beløb, de har tjent på merchandise og derved snydt skuespilleren for sin retmæssige andel. Aftalen lød eftersigende på, at Aarons skulle modtage en pro-rata andel på 5% ud af 50% af bruttoindtægterne.

Aarons fortæller, at Warner Bros. Discovery har sendt hende en skriftlig opgørelse af hendes andel af indtjeningerne, som ifølge hende var "usammenhængende med den omfattende marchandise-aktivitet" for hendes karakter.

Søgsmålet påstår derfor både et brud på kontrakten samt et brud på den indforståede pagt på god vilje og fair handel, hvilket inkluderer at handle på en måde, der underminerer modparten i en aftales fordele.

Hvor det hele ender, må tiden vise, men det er formentlig ikke småpenge, der er tale om. Og det taler ind i den større debat om skuespilleres rettigheder, som lige nu er et af stridspunkterne i den igangværende Hollywood-strejke.

Bonnie Aarons er snart tilbage som dæmon-nonne i 'The Nun 2', der foregår i 1956's Frankrig. Her bliver en præst myrdet, og en ondskab begynder at brede sig.

Søster Irene må nu igen stå ansigt til ansigt med dæmon-nonnen Valak.

'The Nun 2' får biografpremiere den 7. september.

Anbefalet til dig