Thomas Vinterbergs stjernespækkede katastrofeserie udtaget til prestigefyldt festival

Får premiere til efteråret
Familier som vores
(© Familier som vores / Zentropa)

Thomas Vinterberg er en af de største filmskabere, vi har herhjemme, med titler som Oscar-vinderen Druk, Jagten og Festen bag sig.

Nu er instruktøren klar med sin første tv-serie, der netop er blevet udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Venedig. Serien med titlen 'Familier som vores' er produceret af Zentropa og markerer deres største produktion nogensinde. 

Udover den imponerende rolleliste med navne som Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og David Dencik medvirker også over 40 udenlandske skuespillere og hele 2.500 statister fra hele Europa, mens optagelserne har fundet sted i fem forskellige lande.

'Familier som vores' får verdenspremiere på festivalen, som finder sted fra den 28. august til den 7. september. Serien er udtaget til festivalens officielle program, 'Official Selection', hvor den vises uden for konkurrence.

Serien er Thomas Vinterbergs første projekt siden sin Oscar-sejr med 'Druk', mens det også er første gang, filmskaberen er inviteret til filmfestivalen i Venedig.

Historien i 'Familier som vores' begynder midt i den danske sommer, hvor livet går som det plejer. Men som et lyn fra en klar himmel bliver alt revet fra hinanden. Den stigende vandstand kan ikke længere ignoreres, og regeringen beslutter, at hele Danmark skal evakueres.

Al ejendom er med ét værdiløst, og huse og institutioner lades ensomme tilbage, mens familier, venner og elskende tvinges i hver sin retning. De, der har råd, rejser til velhavende lande, mens de mindre velstillede er afhængige af det statsfinansierede program og må flytte hen, hvor der er plads.

På deres vej ud af Danmark og ned gennem Europa følger serien en stor dansk familie og deres nærmeste.

Se billeder fra serien her.

'Familier som vores' får dansk premiere på TV 2 og TV 2 Play til efteråret.