Vildt filmfænomen sikrer største juli i biograferne i 20 år

Brancheforeninger lægger tallene på bordet
Oppenheimer / Barbie
(© Oppenheimer (UIP) / Barbie (Warner Bros.))

Det er næppe gået nogen kulturinteresserede danskeres næser forbi, at Barbie og Oppenheimer har været kæmpesucceser i biograferne herhjemme. Faktisk er der tale om den bedste juli måned i 20 år for biograferne.

Det skriver Danske Biografer (DB) og Foreningen af Filmudlejere i Danmark (FAFID) i en pressemeddelelse.

De to brancheforeninger har kigget lidt nærmere på hvor stor en biografmåned, vi netop har lagt bag os. Med i alt 1.264.080 solgte biografbilletter, er der nemlig tale om den største juli måned i biograferne i over 20 år.

Michael Valentin, direktør for Danske Biografer, lægger ikke skjul på, at det historisk dårlige sommervejr har haft en afgørende betydning, men at kvaliteten af filmene også skal være på plads, hvis tingene skal gå op i en højere enhed:

- Vi brokker os tit som europæere til amerikanerne over, at de ofte lader deres store film få premiere hen over en sommerferie, hvor vi ikke har tradition for at gå i biografen. Men på grund af møgvejret denne sommer og to aktuelle kæmpefilm har det været viagra for biografbilletsalget, udtaler Michael Valentin i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: 'Barbie' er årets bedst sælgende film i de danske biografer!

Og Frederik Juul, der er formand for filmdistributørerne i FAFID, er helt enig: 

- Det er lidt en skrøne, at vi ikke kan lide at gå i biografen om sommeren. Det er der, vi holder vores lange ferie, og det er der, vi har tid sammen som familie. Når vi så også får den vådeste juli i mands minde, har der været rig mulighed for at søge tilflugt i biografens mørke, hvor der er plads til fordybelse alle ugens dage.

Greta Gerwigs 'Barbie' og Christopher Nolans 'Oppenheimer' har alene de sidste 11 dage i juli solgt henholdsvis 260.086 og 195.700 billetter. 

Men også andre film som Indiana Jones and the Dial of Destiny, Mission: Impossible 7: Dead Reckoning Part One samt Toves værelse med Paprika Steen og Lars Brygmann har fået danskerne i biografen og bidraget til juli måneds rekord.

Top 10: Bedst sælgende film lige nu

Aktuelle film

Anbefalet til dig