220.000 har allerede set 'Mørkeland' i biografen: Nu er efterfølgeren bekræftet

'Fandens forår' er allerede i fuld gang med at blive udviklet
Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)

Først kom Kongekabale i 2004, så fik vi efterfølgeren Mørkeland i år, og om blot to år kan vi se frem til en tredje film om journalisten Ulrik Torp, når Fandens forår rammer biograferne.

Filmselskabet SF Studios skriver i en pressemeddelelse, at Niels Krause-Kjærs bestsellerroman har fået grønt lys til en filmatisering, og at instruktør Mikkel Serup og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel allerede er i fuld gang med at udvikle filmen.

'Mørkeland' går lige nu sin sejrsgang i biograferne landet over, hvor filmen indtil videre har solgt 220.000 billetter. 

'Fandens forår' udkom i 2020, og dens officielle synopsis lyder:

I sin sygeseng dør den tidligere justitsminister Otto Brathenberg af, hvad der i første omgang ligner et hjertetilfælde. Få dage efter dør et tidligere folketingsmedlem indlagt på et hospice, før man havde regnet med. 

Imens skærpes konflikten mellem statsministeren Palle Enevoldsen og den nationalt orienterede politiker Kirsten Rolighed. Ulrik Torp er nu blevet freelancejournalist på et ydmygt kontor, mens han holder sig ovenpå med lykkepiller. 

Han involveres i sagen, der har historiske forbindelse til Moskva under Murens fald og til nutidens Ruslands forsøg på magtindflydelse i Danmark.

Mørkeland
Mørkeland (© Per Arnesen / SF Studios)

Instruktør Mikkel Serup udtaler i pressemeddelelsen: 

- I 'Mørkeland' fandt Ulrik Torp sin groove igen, så jeg ser frem til at fortælle næste kapitel om den utrættelige journalist på en endnu større skala. 

- Jeg glæder mig til arbejdet med Nikolaj Arcel som manusforfatter, der kaster Ulrik Torp ind i et uhyggeligt, internationalt magtspil - og ikke mindst til arbejdet med Anders W. Berthelsen og flere af Danmarks mest talentfulde skuespillere. 

Nikolaj Arcel supplerer: 

- Det bliver spændende at vende tilbage til den filmiske legeplads, jeg selv byggede sammen med Rasmus Heisterberg og Niels Krause Kjær for 20 år siden. 

- Mit mål er at tage Kongekabale-universet et nyt og eksplosivt sted hen og samtidig fortælle noget om den skræmmende politiske virkelighed, vi lever i i dag.

Pressemeddelelsen nævner ikke, om skuespilleren bag Ulrik Torp, Anders W. Berthelsen, vender tilbage, men vi forventer at den populære danske stjerne igen vil påtage sig opgaven og forsøge at udstille magtens elite.

Da vi talte med skuespilleren i forbindelse med premieren på 'Mørkeland', var han i hvert fald ikke bleg for at rose både sin instruktør og projektet generelt:

- Alle var sådan: ”Er det en god idé?”. Fordi den første var så stor en film. Så man skal jo altid tænke sig om en ekstra gang. Kan vi ramme det?, fortalte Berthelsen i vores interview.

- Og der må jeg bare sige, at Mikkel Serup har løftet opgaven til UG. Jeg synes, at det er så flot – og jeg ved også, at han har talt med Arcel og prøvet at være tro mod, hvordan det var – samtidig med, at han har gjort det 2024-agtigt og moderne. Så derfor er jeg sindssygt stolt af den her. Jeg synes, at det er en perfekt efterfølger.

Du kan se hele interviewet i videoen nederst.

'Fandens forår' forventes at få biografpremiere i 2026.