Daniel Radcliffe mener ikke, at han skylder Harry Potter-skaber sin støtte

"Det gør mig virkelig ked af det"
Harry Potter og Halvblodsprinsen
(© Warner Bros.)

Der har været kold luft mellem Daniel Radcliffe og JK Rowling, som stod bag Harry Potter-serien, der gav ham sin stjernestatus. Roden til skænderiet mellem de to er forfatterens syn på transkønnedes rettigheder, som hun første gang delte i et tweet tilbage i 2020 og siden har holdt hårdt fast i. En holdning som har delt vandene.

Den nu 34-årige skuespiller adresserede sidst forfatterens bemærkninger kort tid efter det oprindelige tweet, hvor han offentligt undskyldte for den "smerte", hendes ord havde forårsaget, hvorefter han også skrev et essay for LGBTQ+-organisationen The Trevor Project.

Nu har såret endnu engang åbnet sig, da Rowling sidste måned genoptog ordkrigen, idet hun skrev, at Radcliffe samt hans medskuespiller fra Harry Potter-dagene, Emma Watson, skulle "spare sig deres undskyldninger". Læs mere om det her.

Radcliffe har ikke ladet kommentaren gå forbi og har svaret igen i et nyt interview med The Atlantic. Her fortæller han, hvordan sagaen har påvirket ham, og kan afsløre, at Rowling og ham ikke har talt sammen i flere år.

- Det gør mig virkelig ked af det i sidste ende, fordi jeg ser den person, jeg mødte, de gange vi mødtes, og de bøger, hun skrev, og den verden, hun skabte, og alt det, er i min optik dybt empatisk.

- Jo, Harry Potter ville selvfølgelig ikke være sket uden hende, så intet i mit liv ville sandsynligvis være sket uden den person. Men det betyder ikke, at du skylder de ting, du virkelig tror på, til en anden hele dit liv.

For nyligt er det blevet afsløret, at en af Rowlings andre historier, nemlig børnebogen 'Julegrisen', får en filmatisering.

Ligeledes bliver der hos HBO lige nu arbejdet på en ny Harry Potter-serie, som J.K. Rowling vil være involveret i. 

Men intet af det har altså ikke afholdt hende fra at holde liv i debatten om transkønnede, som har fået mange fans til at boycotte hende.

Den nye Harry Potter-serie forventes at få premiere i 2026.