Harry Potter-forfatter får filmatiseret ny bog

Ny fortælling fra forfatteren
Harry Potter og Halvblodsprinsen
(© Warner Bros.)

En ny filmatisering af en af J.K. Rowlings ikke-Harry Potter-bøger er i øjeblikket i de tidlige udviklingsstadier.

Ifølge Variety er Rowlings bedstsælgende børnebog, 'Julegrisen', der udkom i 2021, lige nu på tegnebrættet til at blive lavet om til en spillefilm. 

Historien følger en ung dreng ved navn Jack, der mister sit elskede griselegetøj, Lille Gris, efter at hans stedsøster smider det ud ad vinduet på en kørende bil. Legetøjet bliver erstattet af en julegris, der hjælper Jack med at forsøge at opspore Lille Gris. Undervejs på deres rejse støder de to på festlige væsener bl.a. den glade julemand.

Udviklingen af 'Julegrisen' er bemærkelsesværdig, da Rowling i de senere år i høj grad har tiltrukket sig opmærksomhed for andet end sit forfatterskab.

Efter Harry Potter-udgivelserne er forfatteren en af de mere kontroversielle skikkelser i branchen. Dette stammer bl.a. fra et forsøg på retrospektivt at ændre elementer fra Harry Potter-bøgerne for at gøre dem mere mangfoldige og inkluderende samt forfatterens meget udtalte holdningertil transkønnedes rettigheder. For nyligt var Rowling ude med riven overfor Harry Potter-stjernerne Daniel Radcliffe og Emma Watson, som aktivt har taget afstand fra forfatterens holdninger.

Ud over Rowlings personlige kontroverser er fremtiden udvidelsen af Harry Potter-universet i form af Fantastiske skabninger-filmene ligeledes meget usikker, da de to planlagte afsluttende film i franchisen lige nu er sat på pause.

Harry Potter-universet er dog langt fra død, da HBO Max lige nu arbejder på en stort anlagt tv-serie baseret på de oprindelige bøger. Her skulle Rowling også være involveret.

Julegrisen-bogen var samtidig en stor succes ved udgivelsen, og det er dermed stadig muligt, filmen kan ende med at præstere vældig godt, selv efter at forfatteren har tiltrukket sig en del negativ opmærksomhed.

Filmatiseringen af børnebogen er så tidligt i udviklingsstadiet, at den endnu ikke har et produktionsselskab eller distributør, og dermed heller ikke en udgivelsesdato.