Dansk verdensstjerne scorer rolle i mesterinstruktørs nye film

Udtaget til prestigefyldt festival
Vikings
(© MGM)

Efter at have oplevet Alex Høgh Andersen på dansk de sidste par år i film som Skyggen i mit øje og Nattevagten 2 samt Viaplay-serien 'Kald mig far', er den danske stjerne nu tilbage i udlandet – denne gang med en sand legende i instruktørstolen.

Andersen, der fik sit store gennembrud som Ivar i successerien 'Vikings', kan nemlig nu afsløre på sin Instagram, at han medvirker i filmen 'The Room Next Door', der er instrueret af den Oscar-vindende spanske auteur Pedro Almodóvar.

Nyheden kommer efter, at filmen er blevet udtaget til den prestigefyldte Venedig Film Festival, hvor den kommer til at konkurrere om hovedprisen.

'The Room Next Door' er Almodóvars første engelsksprogede film efter at have sat sit præg på filmhistorien med værker som Tal til hende, Huden jeg bor i og Volver, der alle er på spansk.

Andersen udtrykker i sit Instagram-opslag sin begejstring over at arbejde sammen med Almodóvar, hvis film han har dyrket som en del af sit uddannelsesforløb på Københavns Universitet.

Udover den kendte instruktør har Andersen også arbejdet sammen med en række prominente navne i Hollywood. I filmen ses nemlig også folk som Julianne Moore, Tilda Swinton og John Turtorro. Det er dermed anden gang på kort tid, at vi vil se Julianne Moore dele scener med en dansker, idet hun også spillede sammen med Trine Dyrholm i den britiske serie 'Mary & George' på SkyShowtime tidligere i år. Læs mere om deres møde her.

Historien i 'The Room Next Door' følger en meget uperfekt mor og en ondskabsfuld datter, der bliver adskilt af en alvorlig misforståelse.

Vi ved endnu ikke, hvilken rolle Alex Høgh Andersen spiller i filmen.

Festivalen i Venedig finder sted fra den 28. august til den 7. september. Thomas Vinterbergs første tv-serie er også netop blevet udtaget til filmfestivalen.

Se Alex Høgh Andersens Instagram-opslag herunder: