Derfor har Viggo Mortensen ikke spillet med i Hollywood-storfilm siden 'Ringenes Herre'

Aragorn-stjernen er dog ikke helt afvisende
Viggo Mortensen i 'Ringenes Herre'
(© Warner Bros.)

Da Viggo Mortensen blev verdenskendt for sin rolle som Aragorn i Peter Jacksons monumentale Ringenes Herre-trilogi i 2001-03, kunne man godt have troet, at skuespilleren ville blive castet i den ene storfilm efter den anden.

Sådan har karrieren dog ikke været, og i stedet er dansk-amerikaneren gået efter film med mindre budgetter, men som har været elsket af anmelderne verden over, og som alligevel har skaffet adskillige fans af Mortensen.

Havde den nu 65-årige skuespiller fulgt blockbuster-filmenes slagne vej, var han formentlig heller ikke blevet nomineret tre gange til Oscars for Eastern Promises, Captain Fantastic og Green Book.

Selv har Viggo Mortensen i et interview med Vanity Fair forklaret, hvordan han vælger sine roller. Og her et det tydeligt, at han leder efter noget, som mange store Hollywood-projekter ikke kan levere:

- Jeg leder ikke rigtig efter eller undgår nogen form for genre eller størrelse på budget. Jeg leder bare efter interessante historier, sagde Mortensen. 

- Det er lige meget for mig, hvad genren er, eller hvad budgettet er, eller hvem der laver dem. Jeg ville aldrig lave en film, bare fordi den og den instruerer den. Det skal handle om historien. Og hvis jeg tror, ​​jeg er rigtig for karakteren, kommer det altid først.

Han fortæller, at det samme gør sig gældende med franchise-film, altså fx Marvels univers, 'Transformers' eller 'Fast & Furious'.

- Hvis nogen kom til mig med X-film, tredje del eller niende del, og jeg syntes, det var en fantastisk karakter, og jeg ville spille den karakter, og jeg troede, jeg havde noget at bidrage med, ville jeg gøre det. Jeg er ikke imod det. 

- Men de er normalt ikke så gode. Jeg mener, for mig er de normalt ikke så velskrevne. De er lidt forudsigelige. Jeg mener selvfølgelig, at der altid er spørgsmålet om, om jeg løber tør for penge.

Viggo Mortensen lægger altså vægt på historien, og hvad han kan bidrage med til karakteren. Og efter en lang karriere som skuespiller sprang stjernen ud som instruktør i 2020 med Falling og fulgte op med den biografaktuelle Til verdens ende.

Læs mere om 'Til verdens ende' her, og find dine billetter via linket nederst.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen om sin nye film: "Kun danskere vil fange alle de sjove detaljer"

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen om det bedste råd, han har fået: "Jeg forstod det ikke"

Køb billetter