Det første vilde møde med Nicolas Cage som seriemorder: "Han var totalt transformeret!"

Vi har talt med Maika Monroe om den biografaktuelle gyser 'Longlegs'
Longlegs
(© Scanbox Entertainment / Longlegs)

Hvordan er det mon at spille over for legenden Nicolas Cage? Ikke mindst i tilfældet med den biografaktuelle gyserfilm Longlegs, hvor han spiller en yderst urovækkende seriemorder.

Det satte vi os for at finde ud af, da vi skulle tale med filmens anden store hovedrolle, nemlig Maika Monroe, der i filmen spiller en FBI-agent, som jagter morderen Longlegs.

'Longlegs' har biografpremiere den 8. august. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

Maika Monroe vil man bl.a. kende fra den gysende nyklassiker It Follows og thrilleren The Guest. Nu er hun med 'Longlegs' atter at finde i et gys, hvor arbejdet med Nicolas Cage da heller ikke var uden sin del af hjertebanken.

Longlegs
(© Scanbox Entertainment / Longlegs)

Nicolas Cage er en yderst alsidig og meget arbejdsom skuespiller, som de fleste nok har en holdning til.

Det gælder naturligvis også Maika Monroe, som her fortæller om sit forhold til skuespilleren og hans arbejde, inden hun selv skulle møde og spille over for ham:

- Jeg er en stor fan! Selvfølgelig voksede jeg op med at se hans film. Han er en legende. Maika Monroe uddyber: 

- I de seneste fem år eller sådan har jeg så meget respekt for de valg, han som skuespiller har truffet. Han har virkelig vist sin alsidighed. Jeg synes ganske enkelt, at han er en ener. Der er ingen som ham.

Men hvordan var det egentlig for Maika Monroe at opleve Nicolas Cage i karakter som seriemorderen for den første gang? Det er der en interessant historie bag.

Longlegs
(© Scanbox Entertainment)

- Instruktøren [Oz Perkins, red.] holdt os helt adskilt […] Jeg så aldrig fotos af, hvordan hans karakter så ud indtil den dag, hvor vi optog vores scene sammen. På settet kendte alle til planen. Det var meget klart, at de skulle holde os adskilt. Hun uddyber:

- De bragte først Nic til settet. De satte ham ind rummet og satte kameraerne op […] Jeg blev så bragt hen til døren [ind til settet, red.] og forsøgte at holde mig rolig, men mit hjerte hamrede derudaf.

Det var altså en helt særlig oplevelse for den 31-årige skuespiller at møde legenden på netop den måde:

- Jeg kunne ikke kende ham i rollen. Det var første gang, jeg så Longlegs. Han var totalt transformeret. Hans gestik og stemme. Det var den her meget surreelle oplevelse, som jeg aldrig glemmer. Det var vildt!

Longlegs
(© Scanbox Entertainment)

Hjertet hamrede således derudaf på Maika Monroe, som videre fortæller om at optage med Nicolas Cage, at hans karakter og skuespilleren selv var meget langt fra hinanden:

- Eftersom der ikke var nogen som helst lighed med Nic Cage, gjorde det det meget nemmere at forblive i øjeblikket. Longlegs er en meget foruroligende udseende person. Selv hans stemme hjemsøger en - og måden han bevæger sig på. Det var på den måde nemt at forblive i øjeblikket.

Det var altså rent faktisk først efter optagelserne, at Maika Monroe mødte Nicolas Cage ude af karakter og bare som sig selv:

- Efter optagelserne var færdige, havde Nic og jeg en dejlig samtale. Det var faktisk første gang, jeg hørte hans naturlige stemme. Han var meget sød. Det var vildt!

LÆS OGSÅ: 12 seriemorder-film du aldrig vil glemme!

LÆS OGSÅ: Aktuel gyser-stjerne afslører sit eget filmiske barndomstraume

'Longlegs' har biografpremiere den 8. august. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

Køb billetter