Marvel-stjerne skal spille Donald Trump i dansk instruktørs nye film

Succession-stjerne og Borat-gennembrud er også med
'Zoolander'
(© 'Zoolander' / Paramount Pictures)

Marvel-stjernen Sebastian Stan har spillet flere kontroversielle karakterer gennem tiden. Men ingen af dem kan slå den rolle, han skal spille i dansk-iranske Ali Abbasis kommende Hollywood-film! Stan skal nemlig lægge krop til den mest provokerende person i politik på denne side af årtusindskiftet: selveste Donald Trump. En ung version af den tidligere præsident vel at mærke. 

Den kommende film hedder ‘The Apprentice’, opkaldt efter det reality-show, der gjorde Trump til folkeeje i USA i nullerne. Programmet løb over intet mindre end 15 sæsoner og fulgte en gruppe håbefulde forretningsfolk, der dystede om at få lov at blive ansat som chef for et projekt inden for en af Donald Trumps forretninger. 

Det er dog ikke historien om reality-programmet, der bliver fortalt i Ali Abbasis ‘The Apprentice’. I stedet handler filmen om relationen mellem den unge Trump og hans mentor, advokaten Roy Cohn. 

Cohn er blevet beskrevet af folk, der kendte ham, som “en slange”, “en slyngel” og “en helt ny genre af narrøv”. Han vil i den kommende film blive spillet af Succession’s Jeremy Strong. Trumps første kone Ivana kommer også til at være med i filmen spillet af Maria Bakalova, som nogen måske kender som Borats datter i Borat 2.

Det bliver noget af et spring for dansk-iranske Abbasi, der høstede stor international opmærksomhed sidste år med filmen Holy Spider om en kvindelig iransk journalist, der efterforsker en religiøst motiveret seriemorder, som kun myrder kvindelige prostituerede. 

‘Holy Spider’ modtog hele syv minutters stående bifald ved filmfestivalen i Cannes, den var nomineret til Guldpalmen og Zar Amir Ebrahimi, der spiller hovedrollen, vandt filmfestivalens pris for bedste kvindelige skuespiller. 

Abbasis første livtag med amerikansk film og tv var via den populære HBO-serie 'The Last of Us', hvor han stod bag kameraet på de to finaleafsnit.

'The Apprentice' startede optagelserne i begyndelsen af denne uge.