Ringenes Herre-skuespillere melder klar til comeback i ny Tolkien-film

Gamle kendinge kan vende tilbage til Midgård i 'The Hunt for Gollum'
Ringenes Herre: Eventyret om Ringen
(© New Line Cinema)

Selv om det er mere end 20 år siden, at Ringenes Herre: Eventyret om Ringen havde dansk biografpremiere, synes interessen for franchisen at være større end nogensinde før.

Prime Video mega-satsningen, 'Ringenes Herre: Magtringene', er i øjeblikket aktuel med sin anden sæson. En sæson som har modtaget mere ros, end den første efter skaberne har taget kritiken fra første sæson til sig

Samtidig med Prime Video-serien, har traileren til den animerede forløber for Peter Jacksons ikoniske trilogi, Ringenes Herre: Krigen om Rohan, også fået premiere i løbet af den seneste måned. En trailer der viser en helt ny side af det velkendte univers, og som især vækker minder om Ringes Herre: De to tårne

Og nu melder flere af stjernerne fra Peter Jacksons oprindelige trilogi sig klar til at genoptage deres roller og vende tilbage til Midgård i den kommende film 'The Hunt for Gollum'.

Først var det Sir Ian McKellen, der i et interview med The Big Issue åbnede op for muligheden for at genoptage sin rolle som Gandalf den Grå, efter at være blevet spurgt, om han var interesseret. McKellen udtalte:

- Jeg har lige fået at vide, at der kommer flere film, og Gandalf vil være med, og de håber, at jeg skal spille ham. Hvornår? Det ved jeg ikke. Hvad manuskriptet er? Det er endnu ikke skrevet. Så de må hellere skynde sig!

Efterfølgende har en anden Ringenes Herre-veteran meldt sig klar til at genoptage sin rolle. I et nyt interview med Variety fortæller Orlando Bloom, der spillede elverprinsen Legolas fra Dunkelskov, at han også er åben for at vende tilbage til universet, hvis han bliver spurgt:

- Ja. Jeg ved ikke, hvordan de ville gøre det. Jeg gætter på, at med AI kan man gøre hvad som helst i dag. Men hvis Pete [Peter Jackson, red.] siger hop, så spørger jeg: 'Hvor højt?' Jeg mener, han startede hele min karriere.

Ringenes Herre: De to tårne
Ringenes Herre: De to tårne (© New Line Cinema)

Oplysningerne om 'The Hunt for Gollum' er stadig sparsomme, men den nye live-action-film vil blive instrueret af Andy Serkis, der også gentager sin rolle som Gollum/Sméagol. 

For de mange Ringenes Herre-fans er det også betryggende nyheder, at Peter Jackson er ombord som producer sammen med hans mangeårige samarbejdspartnere Fran Walsh og Philippa Boyens, der begge var med til at skrive og producere den oprindelige trilogi.

Med Sir Ian McKellens bekræftelse af, at han er blevet spurgt om et comeback som Gandalf, og Orlando Blooms tilsagn om muligheden for at genoptage sin rolle som Legolas, florerer rygterne nu om, hvilke andre skuespillere fra den originale trilogi, der kunne vende tilbage. 

Det vides endnu ikke, hvor 'The Hunt for Gollum' placerer sig i den kanoniske tidslinje, men hvis filmen følger bøgerne, kunne et comeback for danske Viggo Mortensen som Aragorn også være en mulighed.

I bøgerne beskrives det nemlig, hvordan Aragorn, også kendt som Traver, hjælper Gandalf med at fange Gollum som en del af Gandalfs søgen efter mere viden om Ringen, kort tid efter at Bilbo har givet den videre til Frodo.

Selvom det ville være oplagt med en tilbagevenden for Viggo Mortensen, ville det, som Orlando Bloom antyder, kræve lidt film-magi for at få dem til at se ud, som de gjorde i slutningen af 1990’erne, da de oprindelige film blev optaget. 

Dog er intet endnu bekræftet, og vi må derfor væbne os med tålmodighed.

Ifølge Warner Bros. vil 'The Hunt for Gollum' fungere som udgangspunktet for en ny bølge af Ringenes Herre-film. 

Læs mere om ’The Hunt for Gollum’ her