Sebastian Stan udpeger dansk film som en af sine yndlingsfilm

Besøger snart Danmark
Sharper
(© A24)

På trods af ikke at være verdens største land, har vi det her i Danmark med at gøre indtryk i det store udland, især når det kommer til film.

Sammen med Spanien er vi pt. det land, som har vundet prisen for Bedste Udenlandske Film til Oscar-uddelingen fjerde flest gange og baseret på indbyggertal er vi klart det land, der har ydet mest over evne i Oscar-sammenhæng.

En af de danske instruktører, der har gjort specielt stort indtryk, er Thomas Vinterberg, der har haft sine film nomineret to gange og vandt med Druk i 2021. 

For sidstnævnte var han sågar selv nomineret som Bedste instruktør, hvilket er en sjældenhed for udenlandske filmskabere.

En af dem, der har fået øjnene op for dansk film og Vinterberg, er den amerikanske superstjerne Sebastian Stan, som i et interview med det sociale filmmedie Letterboxd blev bedt om at nævne sine fire yndlingsfilm.

Og her faldt et af valgene på netop førnævnte 'Druk', efter han lige skulle overveje, hvilken Thomas Vinterberg-film han skulle vælge. Han får ikke begrundet sit valg grundigt, men får dog lige sagt: "Den var fantastisk".

Stan virker generelt til at have en særlig forkærlighed for danske filminstruktører, da han allerede i næste uge har premiere på filmen The Apprentice, som han har lavet sammen med dansk-iranske Ali Abbasi.

I forbindelse med filmen tager Marvel-skuespilleren da også lige et smut forbi København og deltager ved gallapremieren i Imperial d. 16. oktober. Læs mere om det her.

Og ikke nok med det, så står Stan også til at medvirke i en anden dansk instruktørs film, nemlig Christian Tafdrups horror-thriller 'Let the Evil Go West', som man kan læse mere om her.

'Druk'
(© 'Druk' / Zentropa Productions)

Stans tre andre yndlingsfilm var i øvrigt Force Majeure, The Piano Teacher og Dog Day Afternoon.

Som skrevet er Sebastian Stan fra d. 17. oktober aktuel i The Apprentice, hvor han spiller selveste Donald Trump.

Allerede d. 12 december er han igen at finde på det store lærred i komediethrilleren A Different Man, som han vandt i Sølvbjørn for ved dette års filmfestival i Berlin.

Og så kan Stan jo allerede nu lægge billetter ind, hvis han vil være med i det kommende amerikanske remake af 'Druk', som Chris Rock arbejder på at realisere. Læs mere her.