Viggo Mortensen vil vende tilbage som Aragorn på én betingelse

Med nye Ringenes Herre-film på vej, er mulighederne åbnet
Lord of the Rings
(© New Line Cinema / The Lord of the Rings)

Da det for nyligt blev annonceret, at den kommende Ringenes Herre-film ville fokusere på Gollum, gik spekulationerne for alvor i gang.

Hvem skulle være med ud over Andy Serkis? Ville nogle af skuespillerne fra de tre Ringenes Herre-film fra 2001-2003 vende tilbage? 

Viggo Mortensen er i sin rolle som Aragorn i Peter Jacksons trilogi blandt de mest populære karakterer, og skuespilleren har efter fantasy-mesterværkerne medvirket i et utal af populære og anmelderroste film. Derfor er vi nok mange, der gerne ser Mortensen svinge sværdet igen.

I et interview med GQ om sin nye film Til verdens ende, blev Viggo Mortensen spurgt til, om han ville gentage sin rolle som Aragorn i den nye film, som har arbejdstitlen 'The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum'. Til det svarer han:

- Selvfølgelig. Jeg ved ikke præcis, hvad historien er, det har jeg ikke hørt. Måske hører jeg om det til sidst. Jeg kan godt lide at spille den karakter. Jeg lærte meget af at spille karakteren. Jeg nød det meget, fortæller Viggo Mortensen til GQ. Han fortsætter:

- Jeg ville kun gøre det, hvis jeg passede til det med hensyn til den alder, jeg har nu osv. Jeg ville kun gøre det, hvis jeg var den rigtige til karakteren. Det ville være dumt at gøre det ellers.

Svaret giver rigtig god mening. Selvfølgelig skal man ikke bare proppe Aragorn ind i fortællingen for at gøre det. Han skal have et formål og føles naturligt placeret. 

Og som Viggo Mortensen selv siger, er han jo også blevet ældre, og historien vil med al sandsynlighed foregå i tiden omkring Ringenes Herre: Eventyret om Ringen, hvor både troldmanden Gandalf og den onde fyrste Sauron leder efter Gollum. Ergo skal der noget foryngelsesteknologi til, hvis Viggo skal se ud som i 2001.

'The Hunt for Gollum' får premiere i 2026, men allerede til december vil Ringenes Herre-fans kunne få deres Tolkien-fix. Der er nemlig premiere på  The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim får biografpremiere. Den foregår 200 år før begivenhederne i 'Hobbitten' og vil fokusere på Helm Hammerhand, der bygger Helms Kløft - kendt fra De to tårne.

Desuden viser Prime Video serien 'Magtringene', der udkommer med sin anden sæson den 29. august. Læs mere om den her.

Viggo Mortensen er biografaktuel i 'Til verdens ende' fra den 13. juni. Find billetter her.

LÆS OGSÅ: Peter Jackson udtaler sig for første gang om ny Ringenes Herre-film

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen genbruger ikonisk rekvisit fra 'Ringenes Herre' i ny film