Askepot (1950)

74 min
Disney
Cinderella
Askepot
(© Walt Disney Pictures)
Askepot
(© Askepot / Walt Disney Pictures)
3.7 / 6
Brugere (3)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

Tegnefilmen 'Cinderella' (Askepot) handler om den godhjertede pige, som må gå så meget igennem, før hun kan få sin prins.

Walt Disney udvidede den enkle handling i Charles Perraults gamle eventyr ved at skabe en række uforglemmelige figurer, anført af de to elskelige mus, Tom og Bum, hvis problemer med katten Lucifer næsten gør dem til filmens hovedpersoner.

Blandt 'Askepots' mange højdepunkter er fuglenes og musenes arbejde med at sy balkjole, græskarrets forvandling til karet og kongens rasende udfald mod greven over, at drømmepigen er forsvundet.

Askepot' blev ved sin fremkomst ikke mødt med helt den samme begejstring som f.eks. 'Snehvide' og 'Pinnochio', men eftertiden har løftet den op blandt de største Disney-film. Walt Disney udvidede den enkle handling i Charles Perraults gamle eventyr ved at skabe en række uforglemmelige figurer, anført af de to elskelige mus, Tom og Bum, hvis problemer med katten Lucifer næsten gør dem til filmens hovedpersoner. Blandt 'Askepots' mange højdepunkter er fuglenes og musenes arbejde med at sy balkjole, græskarrets forvandling til karet og kongens rasende udfald mod greven over, at drømmepigen er forsvundet. Fremragende animation, flotte farver og dejlig musik.

Brugernes anmeldelser

3,7

3 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: