Breaking the Waves (1996)

Censur 15
154 min
Zentropa
Breaking the Waves
Kino.dk
(© Kino.dk)
Billede
(© Zentropa)
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

'Breaking the Waves' er et romantisk drama af Lars von Trier (Dancer in the darkEuropa).

I starten af 1970erne forelsker den unge naive pige Bess, som bor i et lille samfund på den skotske nordvestkyst, sig i verdensmanden Jan, som arbejder på en olieboreplatform.

‘Breaking the Waves’ blev von Triers store internationale gennembrud. For von Trier blev filmen også et spring over i en anden form for filmfortælling. Det er ikke længere den elaborerede stil, genreironien og de postmoderne universer, der driver værket.

Filmen er det helt store melodrama om den unge skotske kvinde Bess (Emily Watson) og hendes kærlighed til sin elskede mand, Jan (Stellan Skarsgård). Han invalideres i en arbejdsulykke, og i forsøget på at redde sin elskede ofrer Bess sig seksuelt til fremmede mænd.

Det snerpede, calvinistiske miljø, der omgiver dem, er beskrevet med en næsten dokumentarisk realisme i Robby Müllers håndholdte cinemascope-billeder, og maleren Per Kirkeby har farvelagt en stribe landskabsvignetter.

En fusion af det bedste fra Ken Loach, 70’ernes musikscene, Dreyer og Tarkovskij. En stærk film om tro, håb, sex og - mest af alt - kærlighed.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: