Ida

Censur Alle
27. Nov 2014
82 min
Camera Film
Ida
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
5.2 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Det polske drama 'Ida' handler om en 17-årig pige, der i 1960ernes Polen er på vej til at blive nonne.

Ida er mere eller mindre vokset op på klostret og har ingen kontakt til sin familie. Alligevel føler den unge novice et stærkt behov for at opsøge sin eneste slægtning, morens søster Wanda, før hun tager sit klosterløfte.

Mosteren besidder en magtfuld stilling som højesteretsdommer, men lever derudover et lettere alkoholiseret og løssluppent liv langt fra Idas puritanske hverdag. Hun har gang på gang afvist sin nieces ønske om at komme på besøg, og da Ida pludseligt står uden for døren med et kors om halsen, og en beskeden bagage under armen, lukker Wanda hende modvilligt ind.

Snart opdager Ida sandheden om sin familie, der forsvandt under besættelsestiden, og i fællesskab med sin moster rejser den unge pige nu tilbage til sin fødeby for at afdække deres tragiske familiehistorie og muligvis lære sig selv bedre at kende.

’Ida’ er filmet i smukke sort/hvide billeder og kombinerer på én gang de barske realiteter fra jødeforfølgelsen under Anden Verdenskrig med fortællingen om en ung piges (dragende spillet af Agata Trzebuchowska) religiøse identitet samt spirende seksualitet.

Filmen, der er årets Oscar-kandidat fra Polen, indeholder desuden genregreb fra den klassiske road movie og er instrueret af Pawel Pawlikowski, der tidligere har stået bag ’My Summer of Love’ og ’The Woman in the Fifth’.

'Ida' modtog en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: