Leviathan

Censur 11
08. Jan 2015
140 min
Camera Film
Leviafan
Leviathan
(© Leviathan / Camera Film)
Leviathan
(© Leviathan / Camera Film)
6.0 / 6
Brugere (1)
5.2 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Leviathan' foregår i en by på den russiske Kolahalvøen. Kolja er flyttet sammen med sin anden hustru og sin søn fra første ægteskab.

Lykken tilsmiler dog ikke den lille familie, for snart viser det sig, at byens borgmester ønsker at bruge deres grund til et større byggeprojekt. Den pressede Kolja vender sig mod sin gamle ven, der er advokat, for at få råd i sagen, men når det kommer til kampen mod systemet, har individet vanskelige kår.

Leviathan er ikke blot titlen på denne prisvindende, russiske film, men også det bibelske navn for søuhyret i Jobs Bog fra Det Gamle Testamente. Netop fortællingen om Job danner grundlag for historien og symbolikken i dramaet.

Omgivelserne i den lille, iskolde by domineres af skibsvrag og skelettet fra en strandet hval, hvilket sætter stemningen for filmen, der blandt udenlandske anmeldere er blevet sammenlignet med afdøde mesterinstruktører som Andrei Tarkovsky (Ofret) og Elia Kazan (On the Waterfront).

Manuskriptet, der er skrevet af Andrey Zvyagintsev og Oleg Negin, blev hædret ved Cannes-filmfestivalen 2014. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: