Tordenskjold & Kold

Censur 15
28. Jan 2016
98 min
SF Film
Tordenskjold & Kold
©Jiří Hanzl
(© SF Film)
Billede
(© SF Film)
4.0 / 6
Brugere (1)
3.0 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Tordenskjold & Kold' foregår i år 1720, hvor Den Store Nordiske Krig netop er afsluttet, og viceadmiral Peter Wessel Tordenskjold har opnået stjernestatus hos den danske befolkning.

Søhelten lever det gode liv og vælter sig i villige kvinder, men i virkeligheden forsøger han blot at udfylde det tomrum, der er opstået efter krigen.

Tordenskjolds tro kammertjener, Christian Kold, er overbevist om, at han bør påbegynde et almindeligt familieliv, og den perfekte brud findes måske i den velhavende frøken Norris, som befinder sig i Hannover. Tordenskjold går med til at drage syd på for at bejle til hende, men undervejs på den lange rejse med hestevogn møder viceadmiralen og kammertjeneren adskillige udfordringer - primært i form af fristelser fra det modsatte køn.

Komedie-dramaet handler om den legendariske søhelt Tordenskjold og hans kammertjener Kold. Men forventer man en traditionel, historisk beretning, bliver man overrasket, for filmen går til den gennemtærskede genre ud fra et moderne og satirisk udgangspunkt.

Tordenskjold er mere eller mindre at sammenligne med en rockstjerne, og moderne bandeord sniger sig ind i det ellers gammeldanske sprog, imens lydsporet blander svedig guitar med klassisk barokmusik. Norske Jakob Oftebro (Guldkysten) har titelrollen mens den ene halvdel af 'Rytteriet', Martin Buch, spiller hans kammertjener.

'Tordenskjold & Kold' er instrueret af Henrik Ruben Genz, der blev kendt for Frygtelig lykkelig i 2008.

Brugernes anmeldelser

4,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: