2 filmatiseringer af Den lille havfrue på vej

Disney vs Universal
littlemermaid.jpg
(© The Little Mermaid/Walt Disney Pictures)

H.C. Andersens eventyr om den lille havfrue er brændvarmt materiale i Hollywood. Universal Pictures har en filmatisering på vej, og ifølge Deadline melder Disney sig nu også på banen.

Som bekendt stod Mickey Mouse-huset allerede bag en tegnefilmversion af eventyret i 1989, og det er denne fortolkning, Disney vil genskabe - dog med rigtige mennesker i stil med Junglebogen.

Deadline understreger, at intet er blevet officielt meldt ud, og filmmediet taler om hvisken i krogene frem for konkrete udtalelser. Men set i lyset af, at Disney efter dagens premiere på Alice i Eventyrland 2 har mindst 17 genindspilninger af deres klassiske tegnefilm på vej, ville det ikke overraske nogen, at de også skulle kaste sig over fortællingen om Ariel, hendes elskede Eric og havheksen Ursula.

Hvis filmselskabet vælger at gå videre med idéen, skal de konkurrere mod Universals version af den danske forfatters historie, der har Chloë Grace Moretz i hovedrollen som benløs heltinde. Den relativt uprøvede Rebecca Thomas instruerer, og filmen skrives af veteranen Richard Curtis (Love Actually).

Ingen af de to havfruefilm har premieredatoer tilknyttet endnu.