Anders W. Berthelsen om at vende tilbage til 20 år gammel glansrolle

"Vi mødte hinanden i øjenhøjde igen"
Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)

I dag har filmselskabet SF Studios udsendt de første billeder fra Mørkeland, og dem kan du se her

Filmen følger efter den 20 år gamle Kongekabale, og ligesom etteren bygger den på Niels Krause-Kjærs anden roman Mørkeland, der blev udgivet i 2020.

Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen i begge film, og 'Kongekabale' var en af skuespillerens glansroller, der virkelig cementerede ham som en af Danmarks fremmeste talenter i sin generation.

Nu vender Berthelsen så tilbage til rollen som journalisten Ulrik Torp, og i en pressemeddelelse udtaler han sig om, hvordan det er at gentage en så markant rolle. I SF Studios’ pressemeddelelse siger han: 

- Det var lidt specielt at komme tilbage til en karakter, som jeg lavede for 20 år siden, da karakteren Ulrik Torp jo også har levet i 20 år - ligesom jeg har. 

- Derfor mødte vi hinanden i øjenhøjde igen, og det var fantastisk at få lov til at komme tilbage til Kongekabale-/Mørkeland-universet, som jeg holder sindssygt meget af.

I pressemeddelelsen beskrives 'Mørkeland' som en film, der både kan ses som en efterfølger og som en historie, der kan stå for sig selv. Da vi forlod Ulrik Torp i 'Kongekabale', var han en ung, dedikeret graverjournalist med livet og karrieren foran sig.

Nu er der gået 20 år, og Torp er blevet gråsprængt, ligesom karrieren er skiftet ud med arbejdsløshed og midtvejskrise. 

Så udgangspunktet for hans rolle i filmen er ganske nok anderledes, men ikke desto mindre ender han i midten af en ny politisk konspiration.

'Mørkeland' får biografpremiere i sensommeren 2024.