Borat-stjerne er vild med dansk film: Udpeger 4 favoritter

Der er rosende ord til Mads Mikkelsen, Thomas Vinterberg og Lars Von Trier
Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan
(© Amazon Prime Video)

Den Oscar-nominerede skuespillerinde Maria Bakalova er højaktuel i filmen om USA's 45. præsident Donald Trump, The Apprentice – en film instrueret af iransk-danske Ali Abbasi.

I anledning af filmens kommende premiere har skuespilleren talt med filmmediet Letterboxd og besvaret det spørgsmål, som efterhånden er synonymt med den sociale platform/medie: "Hvad er dine fire yndlingsfilm?"

Selvom spørgsmålet måske er umuligt at besvare, som Bakalova også påpeger, forsøger hun alligevel. Og man må sige, at hendes svar får danske hjerter til at banke af stolthed.

I videoen, som du kan se nederst, optræder nemlig flere danske film på hendes liste.

Inden hun afslører hvilke film, der er på listen, forklarer hun, hvorfor netop disse fire er blevet valgt – og der ligger store ord bag hendes begrundelse.

- Jeg vil nævne de fire [film, red.], der har påvirket mit liv i forhold til at ville være en del af denne kunstform, være en del af filmverdenen.

Og blandt de film som Bakalova vælger er Jagten af Thomas Vinterberg, Dancer in the Dark af Lars Von Trier og Holy Spider af Ali Abbasi. Altså hele 3 danske film! Om 'Jagten' fortæller Bakalova, at hun blev fuldstændig betaget af Mads Mikkelsen, da hun så ham både i 'Jagten' og En kongelig affære.

- Jeg stirrede på skærmen og tænkte: "Oh my God, han er enestående". Og jeg elsker måden, de bygger tingene op på [...] Så 'Jagten' forbliver en af mine yndlingsfilm. 

Og roserne stopper ikke her. 

- Jeg er nødt til at nævne 'Dancer in the Dark', fordi jeg synes, det er et mesterværk. Den er tung, den er ødelæggende. Men budskabet, præstationerne, billedet, måden den er lavet på, måden de gjorde det på dengang – det er et mesterværk. Det er absolut et mesterværk.

Den tredje film, som skuespillerinden nævner, er netop The Apprentice-instruktør Ali Abbasis seneste værk, 'Holy Spider', som hun fortæller virkelig "inspirerede og imponerede" hende.

At Maria Bakalova vælger at fremhæve danske film som nogle af sine yndlings, kommer i kølvandet på, at Jenna Ortega udtalte til samme medie, at hendes yndlingsfilm også var lavet af en dansk instruktør - noget du kan læse mere om her

Og for nylig var hendes medskuespiller fra 'The Apprentice', Sebastian Stan, også i den varme stol hos Letterboxd og skulle vælge sine fire yndlingsfilm. Her nævnte han også en dansk film – nemlig Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film Druk.

Læs hvad Sebastian Stan havde at sige om filmen her

'The Apprentice' kan ses i biografen fra den 17. oktober. Du kan købe dine billetter her på Kino.dk.

Køb billetter