'Carmen Curlers', ny dansk komedie og ikonisk karakter: Dansk stjerneskud erobrer underholdningsbranchen

Nicolai Jørgensen er biografaktuel med 'Hygge!'
Hygge!
(© Scanbox / Hygge!)

Det er kun et spørgsmål om tid, før den biografaktuelle Nicolai Jørgensen bliver et kendt navn. Skuespilleren må nemlig siges at have haft noget af en kometkarriere de sidste par år, og det ser langt fra ud til, at tempoet er på vej ned.

Jørgensen kan netop nu opleves på det store lærred i det danske komediedrama Hygge!, der handler om et middagsselskab, der løber helt af sporet, da en vild selskabsleg, hvor alle skal dele alt fra deres telefoner, får hyggen til at slå revner. 

'Hygge!' er en ensemblefilm, hvor man på rollelisten bl.a. også finder Sofie Torp, Joachim Fjeldstrup, Jesper Groth og altså Nicolai Jørgensen. Vi mødte sidstnævnte til en podcast om hans indtil videre korte med allerede imponerende karriere, der tæller både kæmpe tv-hits, biograffilm, teater, revy og snart musical-versionen af 'Matador', hvor Jørgensen skal spille intet mindre end den ikoniske karakter Mads Skjern.

Lyt til hele podcast herunder - eller find den på din foretrukne podcast-tjeneste (søg blot på "kino.dk filmpodcast")

Nicolai Jørgensens professionelle karriere blev skudt i gang allerede inden hans skuespilleruddannelse var ovre, og efter mindre optrædener i tv-serier som 'Herrens veje' og 'Badehotellet', har skuespilleren imponeret i de større roller, 'Doggystyle' og 'Dag & nat'.

Men mange vil nok bedst kende Jørgensen fra sin præstation som Frans i DR-hittet 'Carmen Curlers', der sikrede ham en Robert-pris tilbage i februar.

I år er skuespilleren sprunget op på det store film-lærred med titlenrollen i komedien Viktor mod verden og nu den biografaktuelle 'Hygge!'. 

Jørgensen fortæller, at ensemblefilmen var en udfordring, og at skuespillerholdet havde rig mulighed for improvisation under optagelserne.

- Der er nærmest ikke andet [end improvisation, red.]. Når man sidder dér, og der er så mange om budet, og vores hjerner går i workflow, så sker der alt muligt.

Skuespilleren kan også afsløre, at det nok var ham, der var slemmest til at få de andre på holdet til at grine under optagelserne.

- Jeg tror måske, det er mig. Jeg søger hele tiden steder, min karakter godt kunne befinde sig i. Yderpositioner. Steder der både er sørgelige og humoristiske.

- Jeg er ret "slem til det". Det er jo ikke, fordi man er slem, når man gør det. Men jeg bruger det helt klart som en metode, som et værktøj i min karakter.

Nicolai Jørgensen nævner dog også én anden skuespiller, der også havde det med at få grinet frem hos de andre.

- Ellers så er Jesper Groth også god til at skrue op for improvisation.

'Hygge!' kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig