Clint Eastwood er fan af 'Dum & Dummere': Kunne relatere til især én scene

Jeff Daniels fortæller anekdoter om filmlegenden
Dumb and Dumber
(© Dumb and Dumber / New Line Cinema)

Man forbinder Clint Eastwood med stoiske cowboys og barske betjente, men vi må ikke glemme, at han også har lavet platte actionkomedier som Bankekød til slemme drenge og 'Seje bøffer og hårde bananer', hvor hans filmmakker er en orangutang.

Nu afslører Jeff Daniels, der spiller Harry i Dum og dummere, at Clinten også er fan af den skrupskøre 90'er-komedie.

Da Daniels besøgte The Late Show, delte han nemlig et par anekdoter om Oscar-legenden. Bl.a. om dengang, han mødte Clint Eastwood i Pebble Beach Pro-Am golfturnering:

- Pludselig, ud af det blå, kommer Clint Eastwood gående forbi morgenmadsteltet, og han kigger direkte på mig. Og han siger: "Jeff Daniels... Jeg så 'Dum og dummere'. Den toiletscene - det er sket for mig". Han begyndte at grine, vendte om og gik væk.

Scenen, der refereres til, er selvfølgelig en af komediens mere groteske og ikoniske øjeblikke, hvor Harry - uden at vide det - har drukket afføringsmiddel, og derfor må skynde sig på toilettet med meget dårlig mave hos kvinden, han er forelsket i. Men det viser sig, at toilettet ikke kan skylde ud.

Blood Work

Daniels blev senere hyret til at spille med i Clint Eastwoods thriller Blood Work, som følge af bl.a. hans præstation i netop 'Dum og dummere'.

Senest kunne Clint Eastwood opleves som instruktør og hovedrolle i Cry Macho, mens Jeff Daniels for tiden kan opleves i serien 'American Rust'.