Dansk legetøjsunivers er med i ny superheltefilm: "Vi var nødt til at gøre det"

Se 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' i biografen
Spider-Man: Across the Spider-Verse
(© Sony Pictures)

Animationshittet Spider-Man: Into the Spider-Verse fra 2018 er blevet kaldt "den bedste Spider-Man-film nogensinde", mens filmen endda også vandt en Oscar-statuette. Og nu suser den længe ventede opfølger gennem biografer i hele landet.

Spider-Man: Across the Spider-Verse følger igen Miles Morales, der denne gang bliver transporteret gennem The Multiverse, der byder på et utal af nye Spider-Man-universer. Ét af disse universer er animeret som det populære danske legetøj LEGO, og vi kunne i sidste uge skrive om, hvordan hele den sekvens er blevet animeret af en 14-årige dreng.

Læs også: Ny Spider-Man slår rekord: Her er den vilde spillelængde

I anledning af filmens premiere mødte vi bagmændene Phil Lord og Christopher Miller, der står bag manuskriptet og har været producere på begge film, over en Zoom-forbindelse. Se hele interviewet øverst. 

LEGO-scenen i 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' er ikke en overraskende tilføjelse taget Lord og Millers involvering i betragtning, da duoen tidligere har stået bag bl.a. LEGO Filmen og LEGO Batman Filmen.

Da vi spurgte de to indtil LEGO-scenen fik de da også nævnt Billund, og at de savner deres venner i Danmark. 

- Vi elskede idéen om, at hver verden, vi besøger, har sin egen animationsstil.

Læs også: Derfor skulle publikum vente så længe på opfølgeren til "den bedste Spider-Man-film nogensinde"

- Vi har set Gwens verden, som er denne her smukke akvarel-verden, som drypper med hendes følelser, og der er Pavitrs verden, en indisk tegenserie fra 80’erne med de her meget stærke, lyse farver.

- Hver verden, som vi besøger, skulle have en helt anderledes visuel stil, så vi tænkte: "Ville det ikke være sjovt… at se LEGO Spider-Man-universet?"

- Vi var bare nødt til at gøre det. Heldigvis har vi et fantastisk forhold med vores venner i Billund, og så kunne vi finde en måde, hvorpå vi kunne gøre det. Det var så fedt at lave. 

'Spider-Man: Across the Spider-Verse' kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig