Dansker arbejder på film med Robert Pattinson: "Han er den første, der læser de nye ting, vi har"

Skriver manuskriptet til sommer
Film Image
(© 'Tenet' / Warner Bros.)

Sidste år afslørede Christian Tafdrup overfor os, at han var i dialog med den amerikanske stjerne Robert Pattinson om et filmprojekt. Det skete efter, at skuespilleren havde kaldt danskerens gyser-thriller Speak No Evil for "den bedste film han havde set i årtier".

Nu fortæller den danske instruktør, at han stadig taler med Pattinson - og de nærmer sig mere og mere et filmprojekt, der kan blive til virkelighed. Tafdrup fortæller således til kino.dk:

- Ja, altså han har læst vores meget grundigt udførlige lange treatment, og vi har talt et par gange. Så nu er jeg nået til et stadie, hvor min bror og jeg skal skrive manuskriptet. Så vi er dialog, og han er en af de første, der læser de nye ting, vi har. Så der er helt sikkert en kontakt. Men der er jo ikke nogen, der kan love hinanden noget, før man er lidt længere.

Så du og din bror, Mads Tafdrup, sidder og skriver på et nyt manuskript lige nu?

- Ja, altså vi sidder faktisk lidt og prøver at spille på flere heste. Men en af de ting, vi har gang i er det amerikanske projekt, hvor vi selvfølgelig ville blive glade, hvis Robert ville spille hovedrollen, for det var lidt udgangspunktet. Så ja, det tager vi fat i og skriver manuskriptet her henover sommeren.

 

LÆS OGSÅ: Dansk gyser er på vej som amerikansk storfilm: "Det bliver noget andet"

 Bliver det en gyser?

 - Ej, jeg synes ikke, at det er en gyser. Det er lidt mere komedie, men dog ubehageligt.

Tidligere har Tafdrup luftet ideen overfor os om, at Robert Pattinson kunne ende med at spille blind papegøje. Sidste år fortalte han følgende til os om en af de pitches, som han havde luftet for den amerikanske stjerne:

- Jeg testede ham lidt, fordi jeg har en idé om, at det kunne være sjovt, at hvis man skulle lave en Hollywood-film så samle otte skuespillere og bede dem om at spille dyr.

- Jeg har sådan en idé om nogle mennesker, der gerne vil leve som dyr, og ikke med makeup eller kostumer, men ligesom går mere og mere ind i de forskellige dyr og optræder som dyr.

- Og så spurgte jeg, om han måske ville spille en blind papegøje eller en myre, der havde sex med en giraf. Så grinte ham, og så kunne jeg godt mærke, at vi var på bølgelængde.

 

LÆS OGSÅ: Sådan blev ny dansk seriemorderfilm inspireret af 'Seven'

Om det er den idé, at danskeren er kørt videre med, vides endnu ikke. Men vi følger udviklingen.

Netop 'Speak No Evil' er lige nu ved at blive omsat til en amerikansk storfilm hos gyserselskab Blumhouse. Vi talte netop med Christian Tafdrup i forbindelse med anonceringeren af den amerikansk film, hvor Robert Pattinson, trods sin kærlighed til den danske film, ikke er at finde på rollelisten. Det er derimod stjernerne James McAvoy og Mackenzie Davis.

- Jeg har læst manuskriptet, og jeg har talt halvanden times tid med instruktøren [James Watkins, red.]. Det eneste jeg kan sige, det er, at det bliver noget andet, og det er jeg glad for. Fordi havde de lavet en en-til-en kopi af originalen, så ville jeg nok synes, at det var lidt svært, fortæller Tafdrup og uddyber:

- Så jeg vil sige, at det bliver to forskellige film, men selvfølgelig baseret på vores manuskript og vores idé. Der er jo lidt forskel mellem, hvordan vi laver film i Europa, og hvordan de laver film i USA, så jeg tror, at deres store overvejelse også er, hvordan de kan nå rigtig bredt ud til et rigtigt stort publikum.

Læs hele vores interview med Christian Tafdrup her, hvor han fortæller om den amerikanske version af 'Speak No Evil'.