Dansker blev chokeret under sit arbejde på 'Minions': "Hvad laver I, mand?"

Interview med dansk Hollywood-animator
'Minions'
(© 'Minions' / Universal Pictures)

Danske Mette Tange har arbejdet på nogle af verdens allerstørste animationsfilm hos selskaber som Illumination og Sony Pictures Animation.

CV'et tæller titler som Minions, Syng, Filmen om Kaptajn Underhyler, Det regner med frikadeller 2, UglyDolls og mange flere.

Sidste sommer sprang den danske animator ud som instruktør. Det gjorde hun med animationsfilmen Storken Richard og den mystiske juvel.

I den anledning besøgte Mette Tange vores podcast til en snak om sin imponerende karriere. I samtalen kom vi bl.a. ind på, hvad der imponerede hende allermest i processen med at lave store Hollywood-film:

- 'Minions' stikker særligt meget ud for mig, fordi der var også noget, der klikkede oppe i min hjerne, hvor jeg begyndte at blive lidt stædig indeni: ”Skal man virkelig lave film på den her måde?”

- Jeg var hyret ind i seks måneder for at lave ’Minions’. Midtvejs i produktionen. Og så tog det to år for rent faktisk at lave den færdig. Det var simpelthen fordi, at de ikke havde historien på plads. 

- Så de sad og skrev samtidig med, at der blev animeret. Og jeg tænkte: ”Hvad laver I, mand?”. Man laver noget, og man putter jo hele sit hjerte ind i det, fordi man elsker det så meget, og så viser man det, og så bliver det bare smidt ud i skraldespanden. 

Mette forklarer, at i hendes job involverer rigtig meget "spildt" arbejde:

- Som animator kan du have lavet rigtig mange scener på en film, men det er kun dét, som bliver vist oppe på biograflærred, som du rent faktisk kan vise til andre mennesker og få det næste job måske. Du har jo lavet så mange ting, som aldrig bliver vist, og det kan bare godt være virkelig frustrerende.

En oplevelse fra produktionen af Illumnation-succesen husker den danske animation dog meget tydeligt:

- 'Minions' er den eneste gang, jeg nogensinde har hørt en producer sige: "Jeg er ligeglad, hvor mange penge vi bruger på det her, fordi det skal nok blive et hit". Og hvad indtjente den? Over 1 milliard dollars? Det er fuldstændig vanvittigt.

'Minions' blev netop en kæmpesucces, der indtjente 1,15 millarder dollars på verdensplan, hvilket faktisk gør filmen til den 6. mest indtjenede animationsfilm nogensinde. I sit premiereår 2015 indtog den faktisk 2. pladsen - kun overgået af Frost dengang.

Lige nu kan 'Grusomme mig 4' ses i de danske biografer, hvor der er masser af Minions med igen - find dine billetter her.

Du kan høre hele Mette Tanges historie fra at den danske animationsskole i Viborg over Antonio Banderas' animationsstudie i Spanien og hele vejen til Hollywood i vores podcast (søg blot på "kino.dk filmpodcast" i din foretrukne app" eller lyt med herunder).

Anbefalet til dig