De største overraskelser: Ung instruktør om at lave Marvel-film med mega-budget

Se interviewet i artiklen
The Marvels
(© Walt Disney Pictures)

Marvels yngste instruktør, Nia DaCosta, er lige nu aktuel med superheltefilmen The Marvels, der er en efterfølger til Captain Marvel fra 2019. 

I den forbindelse har vi mødt den 33-årige amerikaner til en snak om de kreative valg, hun har taget, hvad der er kommet bag på hende ved at lave en Marvel-film og hendes forhold til superheltefilm generelt. Se videoen med vores interview nederst i artiklen.

Brie Larson er tilbage i hovedrollen som Carol Danvers, og her i 2’eren møder vi derudover Teyonah Parris som Monica Rambeau og Iman Vellani som Kamala Khan.

Nia DaCosta står bag gyserfilmen Candyman og krimi-dramaet ’Little Woods’. Vi sprugte hende derfor, om hun har brugt sin erfaring med grebene fra horror- og thrillergenren i skabelsen af ’The Marvels’. Til det svarer hun:

- Ja, på en måde. Begge genrer afhænger af at trække spændingen ud i en scene, og det gælder helt sikkert også for nogle af de ting, som vi gjorde i denne her film.

’The Marvels’ er på en anden skala og med et helt andet budget, end hvad DaCosta har været vant til at arbejde med tidligere. Hun beskriver forskellen således:

- Der er meget mere udstyr og meget mere mandskab. Når du laver en mindre film, skal du vide, hvor mange dage du vil bruge noget bestemt udstyr. På denne her var det sådan: ’bare tag det hele med, vi finder ud af det’. Så man har helt klart mere frihed på det område.

Udover den store frihed i brugen af udstyr, fremhæver hun mængden af ting, som hun havde lov til at ændre, som en af de ting, der overraskede hende mest ved at lave en Marvel-film:

- Jeg kan huske, at jeg blev meget overrasket i starten over, at jeg bare kunne gendesigne alle kostumerne. Så det var rigtig sjovt.

Nia DaCosta har altid været en stor fan af superheltefilm. Hun fremhæver Batman vender tilbage, ’Spider-Man’ og de første par X-Men-film som nogle af hendes favoritter.

- Jeg har altid været meget engageret i og optaget af genren. Så startede MCU, og det var virkelig fedt, fordi det tog alt, hvad jeg elskede fra tegneserierne og lavede det til film, hvilket var denne kontinuitet, denne store verden og serie af begivenheder – som for dem er ’The Avengers’ eller noget som det her (’The Marvels’, red.).

’The Marvels’ kan ses i biografen nu, og du kan finde dine billetter herunder.

 

Anbefalet til dig