Den nye Bond-skuespiller har allerede slået én særlig rekord

Rygterne svirrer, men rollen som Agent 007 er endnu ikke besat
No Time to Die
(© No Time to Die / Nicola Dove)

Det er stadig uvist, hvem der kommer til at overtage rollen som James Bond fra Daniel Craig. Udmeldingen om, at Craig ville stoppe som 007 efter fem film, senest ’No Time to Die’, kom han allerede med i 2019 på ’The Late Show with Stephen Colbert’ - og siden da har der været stilhed på Bond-fronten.

Der er dog mange spekulationer omkring, hvem vi kommer til at se i rollen i fremtiden. Fans håber på Idris Elba, men der har også været rygter om, at Aaron Taylor-Johnson og Sam Heughan har været oppe til overvejelse. Uanset hvem det bliver, har den kommende skuespiller allerede slået rekorden i at være den Bond, der har været længst tid om at blive castet. 

Til et Bond-arrangement på London’s British Film Institute udtalte producer Michael G. Wilson, at den nye skuespiller højest sandsynligt vil blive en i 30’erne, hvilket indsnævrer feltet en smule. Samtidig skal skuespilleren være indstillet på at blive i rollen over en længere årrække.

Det er således ikke set før, at den nye Bond lader vente så længe på sig. Da Craigs forgænger, Pierce Brosnan, annoncerede på sin hjemmeside i februar 2005, at han ville stoppe, skulle offentligheden kun vente til oktober samme år, før det blev annonceret, at Craig ville overtage. Mellem Timothy Daltons tilbagetrækning i 1994 og Brosnans begyndelse gik der ligeledes kun to måneder. 

Historisk set er det gået hurtigere med at skaffe en ny James Bond, men det særlige denne gang er, at der både har været en corona-pandemi og en Hollywood-strejke til at bremse filmproduktionerne. Det er derfor ikke til at sige, hvor længe vi må vente på, at en ny agent modtager sin licens til at dræbe. 

Du kan høre producere Michael G. Wilson og Barbara Broccoli tale om deres forhold til karakteren James Bond, samt de forskellige film og skuespillere gennem tiden i The Empire Film Podcast her.

Anbefalet til dig