Denzel Washington overraskede filmholdet på ny actionfilm: ”Skal vi klippe det her ud?”

Interview med instruktøren bag 'The Equalizer 3'
The Equalizer 3
(© SF)

Denzel Washington er utvivlsomt en af Hollywoods mest populære og respekterede skuespillere. Få kender formentlig den dobbelte Oscarvinder bedre end den amerikanske filminstruktør, Antoine Fuqua, der har arbejdet sammen med Denzel hele fem gange.

Deres seneste fællesprojekt er den store finale til deres Equalizer-trilogi, hvor den hårdkogte Robert McCall (i skikkelse af Denzel) byder den italienske mafia på Sicilien op til dans – den blodige af slagsen.

LÆS OGSÅ: Optagelserne til populær Denzel Washington-film ramt af politirazzia i Italien

I forbindelse med den nye film, der har titlen The Equalizer 3: The Final Chapter, tog vi en snak med Fuqua om, hvordan Denzel bliver ved med at overraske ham, hvordan han finder på de kreative blodsudgydelser, vi ser i filmen, og hvorfor han bliver ved med at vende tilbage til historien om Robert McCall.

De to efterfølgere til The Equalizer fra 2014 er netop første gang i både Fuqua og Denzels lange karrierer, at de vender tilbage til en karakter, som de tidligere har skildret i andre film. Se hele interviewet nederst i artiklen.

Denzel Washington er notorisk kendt for selv at bringe en hel del til sine roller og improvisere en del. Dette kender Fuqua alt til, da han bl.a. har stået bag kameraet på hitfilmen Training Day, som Denzel vandt en Oscar for. Den nok mest kendte replik fra filmen kommer i en tale tæt på slutningen af filmen, hvor han udbryder "King Kong ain’t got shit on me!", hvilket var fuldstændig improviseret.

LÆS OGSÅ: En af Arnolds mest ikoniske og åndssvage actionfilm rygtes til at få en fortsættelse

Til rollen som Robert McCall var det den 68-årige skuespillers egen idé, at han skulle have Obsessive Compulsive Disorder (OCD), hvilket ikke var i manuskriptet og førte til overraskelser på settet for både Fuqua og resten af filmholdet. Bl.a. havde han en meget særlig måde at folde sin serviet og rykke sit bestik rundt på.

  • Alt det med servietten var noget, han gjorde af sig selv, fortæller Fuqua.
  • Vi snakkede om karakteren og forskellige psykologiske ting omkring Robert McCall, men jeg kan huske første gang, vi filmede dét – selv i 'Equalizer 1' i dineren – og han begynder at tage sin serviet ud, og han gør sin ting. Folk begynder at kigge på mig som om: "skal vi klippe det her ud?". Og jeg siger: "nej, lad os se, hvor han er på vej hen!".
  • Så det er selv de små ting, han gør, som overrasker mig.

'The Equalizer 3' kan ses i de danske biografer nu.

Anbefalet til dig