Derfor vil Quentin Tarantino aldrig instruere en Marvel-film

Instruktøren deler sin mening om superheltegenren
Billede
(© ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD / SONY)

Selvom Quentin Tarantino i 90’erne flirtede med ideen om at lave en Luke Cage-film, så er han ikke længere klar på at lave en Marvel film i dag.

I et interview med Los Angeles Times i anledning af hans nye bog ’Cinema Speculation’, bliver han nemlig spurgt ind til superheltegenren og MCU:

- Du er nødt til at være at være til leje (a hired hand) for at lave de ting. Jeg er ikke til leje. Jeg er ikke på udkig efter et job.

 

LÆS OGSÅ: Quentin Tarantino til sine kritikere: "I kan sutte en p**"

I sin nye bog deler Tarantino ligeledes nogle tanker om den aktuelle bølge af superheltefilm, hvis popularitet han sammenligner med musicals i 1960’erne. Han skriver således, at ”nutidens filmmagere næsten ikke kan vente på den dag, at det er slut”.

Han forklarer, at analogien hænger sammen med, at superheltefilmene dominerer så meget, at de – ligesom musicals gjorde tidligere – holder industrien i et ”kvælertag”.

Quentin Tarantino har bebudet, at hans næste film bliver hans sidste. Men mesterinstruktøren har endnu ikke lagt sig fast på, hvad det skal være. I mellemtiden har han dog holdt sig i gang ved at have forfattet to bøger og lavet sin egen podcast.

’Cinema Speculation’ udkom den 1. november.