Dune med Timothée Chalamet sammenlignes med Godfather

Instruktøren Denis Villeneuve afslører mere om storfilmen
Billede
(© Dune (Warner Bros, PHOTO BY CHIABELLA JAMES.))

En af årets mest ventede film er Science-fiction-filmen Dune. Det er instruktør Denis Villeneuves mest ambitiøse projekt til dato - og det siger ikke så lidt, når han er manden bl.a. Blade Runner 2049.

Med sit stjernespækket cast har han rejst til flere forskellige lande, eksempelvis Jordan for at kunne optage de vildeste scener til historien om hertugsønnen Paul Atreides, der vikles ind i galaksens magtkampe.

I spidsen står den nye Hollywood-darling Timothée Chalamet, der påtager sig sin hidtil største rolle som hertugsønnen. Og nu har Villeneuve endelig løftet sløret for flere detlajer om Chalamets rolle.

I et nyt interview med Empire, fortæller instruktøren nemlig følgende om hovedkarakteren:

- Paul er vokset op med forældre, der er meget kontrollerende. Han er søn af en hertug og ved, at han en dag selv vil blive hertug. Han træner til at kunne overtage rollen fra sin far, men han ved ikke, om det er det, som han ønsker.

- Det er hele dilemmaet med hans karakter. Det er ligesom med Michael Corleone i 'The Godfather'. Han har en tragisk skæbne i vente, da han skal være noget, som han ikke ønsker.


Timothée Chalamet og Josh Brolin "in action" i 'Dune' (©Warner Bros.)

Timothée Chalamet bliver sat på prøve i den storslåede sci-fi-film, der presser ham både fysisk og psykisk. Men Villeneuve mener, at den 24-årige skuespiller kan relatere til sin karakter på mange punkter:

- Historien bliver delt i to film, og Paul går fra at være en dreng til at blive en mand i den første film. Ligesom alle andre unge prøver han at finde ud af, hvem han er. Han prøver at forstå verden, og han bliver tvunget til at gøre ting, som hans forfædre ikke kunne, for at overleve.

- Han er empatisk og nysgerrig overfor fremmede kulturer, og det er måske dette, der ender med at redde hans liv.

Udover Chalamet er bl.a. Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård og Jason Momoa på rollelisten.

Sidste måned delte Villeneuve 10 billeder fra filmen, som du kan se her. Hvis du vil have det fulde overblik over storfilmen, kan du læse alt vi ved om 'Dune'. 

'Dune' får dansk biografpremiere den 17. december 2020.