Efter 10 år er Miyazaki tilbage med sin sidste film

Se traileren til 'The Boy and the Heron'
The Boy and the Heron
(© Gkids)

Den japanske instruktør Hayao Miyazaki bliver af BBC’s Tessa Wong kaldt ’guden af japansk animationsfilm’, og mange store og anerkendte instruktører som James Cameron, Wes Anderson og Guillermo Del Toro har kastet store roser efter ham gennem tiden. 

Han har vundet flere store og prestigefyldte priser for sine animationsfilm, heriblandt en Æres-Oscar, som gives til dem som har været med til at udvikle filmbranchen. Samtidig har han sat Japan på verdenskortet når det gælder animationsfilm.

Nu er han tilbage med sin måske sidste film ’The Boy and the Heron’. I filmen møder vi drengen Mahito under Anden Verdenskrig. Da familiens hus bliver bombet, dør hans mor, og han må flytte med sin far ud på landet. Tynget af sorg begiver han sig ind i en verden, hvor der både findes levende og døde. Her møder han mange mærkelige skabninger på vejen, mens han leder efter moderen.

Temaerne i filmen er livet og døden og er samtidig en hyldest til venskab. Desuden er den delvist selvbiografisk.

Animationsfilmen er allerede blevet meget stor i Japan, hvor den har haft premiere, mens den nu står til at åbne filmfestivalen i Toronto som den første animerede japanske film nogensinde.

Der har været meget hemmelighedskræmmeri og mystik forbundet med ’The Boy and the Heron’, og inden den fik premiere i Japan, var det eneste der var kommet ud om filmen et billede af filmplakaten. Derfor er denne trailer det første officielle materiale, som er blevet offentliggjort.

Instruktøren er blandt andet kendt for Min nabo Totoro, og Chihiro og heksene, som begge blev meget populære. Dette er Hayao Miazakis første værk siden ‘Når vinden rejser sig’ fra 2013, og det siges at være hans sidste film, inden han går på pension.

Det vides endnu ikke, om ’The Boy and the Heron’ får biografpremiere i Danmark.

Anbefalet til dig