Efter to årtier: 90'ernes action-mester vender tilbage til Hollywood

'Silent Night' får Joel Kinnaman i hovedrollen
Face/Off
(© Touchstone Pictures)

Den kinesiske instruktør, John Woo, skal instruere sin første Hollywood-film i flere årtier. Ifølge Deadline står han bag filmen 'Silent Night' med The Suicide Squad-skuespilleren Joel Kinnaman i hovedrollen.

Og nej, der er ikke tale om en julefilm fra den tidligere action-mester, men derimod noget så specielt som en actionfilm uden ord. Altså en actionstumfilm. Ikke en genre, vi er så velbevandret i.

Svenske Kinnaman skal spille en mand, som vil hævne sig på underverdenen efter sin søns død.

John Woo blev i 1980erne og 1990erne kendt for at genopfinde action-genren med sin helt særlige stil, der bestod af ekstensiv brug af slowmotion, adskillige skuddueller og hvide duer.

LÆS OGSÅ: 'The Expendables 4' får veldt kampsports-ikon som skurk!

I 1980erne var han bagmanden bag nogle af de fedeste actionfilm fra Hongkong, med The Killer, 'Hard Boiled' og 'A Better Tomorrow' som milepæle.

I 1990'erne overførte han sin særlige stil til Hollywood, hvor han satte Jean-Claude Van Damme i scene i Hard Target samt fik Nicolas Cage og John Travolta til at bytte ansigt i Face/Off. Endelig stod han bag Mission: Impossible 2, der dog af de fleste anses som seriens svageste kapitel.

Siden han filmatiserede Philip K. Dicks Paycheck med Ben Affleck i 2003 uden den store succes, vendte Woo tilbage til Kina, hvor han instruerede en række film, bl.a. Battle of Red Cliff. Nu er han således tilbage i USA med, hvad der må siges at være noget af en konceptfilm, hvilket passer godt til instruktøren.

Silent Night har endnu ingen premieredato.