Efter 'Super Mario Bros.': Nintendo vil filmatisere en anden ikonisk spilhelt

Denne gang bliver det ikke animation
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
(© The Legend of Zelda: Breath of the Wild / Nintendo)

Da Super Mario Bros. Filmen fik biografpremiere tidligere på året, blev det tydeligt, at spilfilmatiseringer godt kan være succesfulde. Noget som genren ellers har haft svært ved at bevise tidligere.

Med 1,1 mia. dollars i billetindtægter blev animationsfilmen den største film, der bygger på et spil, nogensinde. Nu har firmaet bag 'Super Mario Bros.' givet grønt lys til filmatiseringen af en anden af deres legendariske helte.

Således skriver Nintendo på deres hjemmeside, at de er ved at udvikle en filmversion af The Legend of Zelda, som dog ikke bliver animeret, men med rigtige skuespillere.

Filmen bliver produceret af spillets skaber, Shigeru Miyamoto, og Hollywood-produceren Avi Arad, der står bag en lang række Spider-Man-film. Instruktøren bliver Wes Ball, der bl.a. har instrueret de tre Maze Runner-film, og som til næste år er aktuel med det næste kapitel om Abernes planet.

"The Legend of Zelda" er en ikonisk spilserie skabt af de japanske spildesignere Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka til den gode, gamle Nintendo 8-bit-maskine, og det første spil i serien blev lanceret i 1986. 

Siden da er der blevet udgivet over tyve spil i serien, som alle har bidraget til at cementere seriens status som en af de mest elskede og indflydelsesrige i videospilhistorien.

Serien er kendt for sit indviklede gameplay, sine dybdegående historier og sit genkendelige, eventyrlige univers. Spillene følger typisk hovedpersonen Link, en ung kriger med grønt tøj og en karakteristisk lang hue, mens han kæmper mod det onde for at redde prinsesse Zelda og kongeriget Hyrule.

Vi ved endnu ikke, hvem der får rollerne som Link, Zelda og skurken Gannon, men det bliver under alle omstændigheder spændende at se det fantasifulde univers komme til live på det store lærred.

'The Legend of Zelda' har endnu ingen premieredato.

Anbefalet til dig