"'Eksorcisten' er en ret god date movie"

10 minutter med Steve Carell
Fra filmen 'Date Night'
(© Filmcompagniet)
I den aktuelle komedie, Date Night, er Steve Carell og Tina Fey et ganske almindeligt ægtepar med et almindeligt kedeligt liv, indtil de ”låner” en reservation på en restaurant med gangstere, charmerende agenter, biljagter og striptease til følge.

Kino.dk har tale med Steve Carell om bordreservationer, tv-serien ’The Office’ og pinlige dansetrin.

Er livet med ægteskab og børn lige så udmattende, som det fremstår i begyndelsen af ’Date Night’?
Det er faktisk endnu mere nedtrykkende i virkeligheden! Det er aldrig kedeligt, men man begynder at leve mest for sine børn og glemmer måske sin ægtefælle undervejs, og det der i sin tid bragte jer sammen.

Der er behov for fare og spænding ind imellem?
Ja, man må krydre det lidt med nogle intriger. Alle ægtepar bør jævnligt jagtes af skurke for at bevare gnisten i deres forhold.

Nogle råd om hvad man ikke bør gøre på en date?
Man skal nok aldrig stjæle andres bordreservation, for så bryder helvede løs, som man kan se i filmen.

Har du nogensinde gjort det i virkeligheden?
Nej, det har jeg aldrig gjort. Jeg kommer som regel ikke på særligt gode restauranter. Faktisk går jeg kun på restauranter, der ikke tager imod reservationer. Steder hvor man kan spise i baren.

Hvad er den perfekte film til en date?
’Eksorcisten’ er en ret god date movie. Da jeg datede, foretrak jeg uhyggelige film, så pigen kunne klamre sig til mig i frygt. Det var som regel den eneste form for fysisk kontakt i løbet af aftenen.

’Date Night’ byder på en vanvittig pinlig dansescene med dig og Tina Fey…
Det var en skræmmende scene for os begge. Vi er jo tydeligvis ikke professionelle dansere, men vi takkede alligevel nej til hjælp fra en danseinstruktør. Det skulle se så dumt ud som muligt, så vi improviserede det hele selv. Og det virkede åbenbart!

Hvordan var det at spille sammen med Ray Liotta?
Han er en utrolig flink fyr, men når kameraet kører, forvandles han til en meget meget uhyggelig mand. Forskellen mellem mennesket Ray Liotta og skuespilleren er ufattelig.

Du har spillet mange komiske roller. Hvilke er tættest på dig selv som privat person?
Formentlig Phil Foster i ’Date Night’. Jeg har været gift i 15 år og har to børn, så det var nemt at relatere til en figur med ægteskabelige udfordringer og et rigtigt forstadsliv.

I den kommende Grusomme mig spiller du en anderledes rolle som superskurk
Det var sjovt at prøve noget nyt. Men figuren har et stort hjerte. Han er den rareste superskurk, du nogensinde vil møde.

Vil du gerne spille mørkere roller i fremtiden som fx Frank Ginsberg i ’Little Miss Sunshine’?
Jeg nød virkelig rollen som Frank, men jeg går ikke direkte efter mørkere karakterer. Jeg nyder at lave komedier, og mange er meget bedre til det alvorlige end mig.

Du skrev et fantastisk manuskript til ’The 40 Year Old Virgin’. Hvorfor har du ikke skrevet mere?
Mange tak! Men jeg ved det faktisk ikke. Tiden har været det største problem, for jeg vil meget gerne skrive mere.

Kommer der ikke snart en film med dig og Ricky Gervais?
Vi har aldrig talt om det, men jeg elsker idéen. Jeg er stor fan, og han har kun været utrolig flink og hjælpsom, siden jeg startede min version af ’The Office’.

Hvad er den største forskel på den engelske og den amerikanske version af The Office?
Accenten. Ha ha. Deres version er vist også en smule mørkere. Man ønskede i det lange løb en amerikansk version, der var lettere. Den skulle være sjov, ubehagelig og akavet, men også appellere til et amerikansk publikum, der nok ikke vil følge noget mørkt og super tørt som den britiske udgave.

Hvilken komiker og komedie er din favorit?
Oh boy! Jeg er stor fan af Peter Sellers. Men også Jack Lemmon, Alan Arkin, John Cleese og Steve Martin, som jeg fulgte, da jeg voksede op. Min yndlingskomedie må være ’Dr. Strangelove’ sammen med ’Being There’. Der er mange fremragende komedier, men de to stikker ud.

’Date Night’ kan ses i biografen fra den 15. april