En genre er næsten totalt uddød i Hollywood: Stjerne afslører hvorfor

Vince Vaughn mener ikke, at cheferne tør tage chancer længere
Wedding Crashers
(© New Line Cinema)

Skuespilleren Vince Vaughn langer ud efter Hollywood for ikke at tage nok chancer, når det kommer til at finansiere komedier for voksne med høj censur. Den grovkornede R-ratede komedie.

I 1990'erne og 2000'erne havde den grovkornede komedie sin storhedstid med film som American Pie, The Hangover og Superbad, men de seneste år er det gået ned ad bakke for genren.

Vince Vaughn, der er kendt for netop den type komedier såsom Swingers, Old School og Wedding Crashers, har medvirket i interviewprogrammet Hot Ones, hvor han bl.a. kom ind på, hvordan Hollywood er blevet mindre risikovillige, når det kommer til at producere nye film i den genre.

- De ansvarlige ønsker ikke at blive fyret mere, end at de ønsker at gøre noget godt, så de vil gerne følge et sæt regler, der på en eller anden måde bliver hugget i sten, som ikke rigtig oversættes [til den R-ratede komediegenre, red.]. 

- Men så længe de følger dem, mister de ikke deres job, fordi de kan sige: ’Nå, se, jeg lavede en film baseret på brætspillet Payday, så selvom filmen ikke virkede, kan du' ikke fyre mig, vel?’

Selvom Vaughn har ret i sin observation af, at R-ratede komedier ikke længere dominerer Hollywood, er genren ikke helt fraværende. Superheltefilmen Deadpool & Wolverine har lige rundet 824 mio. dollars i indtjening på verdensplan, og den R-ratede film har masser af komedieelementer i sin ellers action-mættede fortælling.

Han forudser dog også en positiv fremtid for komediegenren:

- Folk vil gerne grine, folk vil gerne se på ting, der føles lidt, som om det er, du ved, farligt eller skubber til tingene. Jeg tror, ​​du kommer til at se mere af det i filmverdenen før end senere, ville være mit gæt.

Drypvis ser vi stadig en R-rated komedie lande i biograferne. Sidste år så vi fx Jennifer Lawrence rulle sig ud i den grovkornede No Hard Feelings.

Vince Vaughn arbejder lige nu på en fortsættelse til en af sine populære komedier, nemlig Dodgeball fra 2004. Efterfølgeren har dog ingen premieredato på nuværende tidspunkt.

Deadpool & Wolverine kan ses i biografer over hele landet lige nu. Køb dine billetter her på kino.dk.