Fans har spekuleret i 13 år: Nu giver Christoper Nolan svaret på slutningen i 'Inception'

Instruktøren er biografaktuel med 'Oppenheimer'
Inception
(© Warner Bros.)

Lige nu spiller Oppenheimer for fulde sale i biografen, men instruktøren bag, Christopher Nolan, har en lang række andre, populære film på CV’et.

En af disse er Inception, hvor Leonoardo DiCaprio spiller hovedrollen som tyven Cobb, der skal plante en idé hos en direktør. Filmen fik en forrygende modtagelse ved premieren i 2010, men én af de ting, der til den dag i dag stadig diskuteres blandt fans, er slutningen.

Det følgende spoiler de sidste minutter af 'Inception'. Så hvis man ikke har set filmen, skal man stoppe med at læse nu. Okay, nu er du advaret.

I slutningen af 'Inception' kommer Cobb hjem til sine børn, efter han har fuldført sin opgave. Cobb drejer herefter en snurretop, og herefter ser vi en sort skærm. Filmen har tidligere afsløret, at hvis snurretoppen bliver ved med at dreje, så befinder Cobb sig stadig i drømmeverdenen. Hvis den stopper, så er han vågnet op.

Filmen giver aldrig selv svaret, men Christopher Nolan har for nyligt udtalt sig om den tvetydige slutning. Det skete i podcasten Happy Sad Confused

- Der var et tidspunkt, hvor jeg blev stillet dette spørgsmål rigtig meget. Jeg tror, at det var [produceren] Emma Thomas, som påpegede det rigtige svar, hvilket er, at Leos karakter… pointen med scenen er, at karakteren er ligeglad på dette tidspunkt.

Det er ikke første gang, at han er blevet spurgt til 'Inception' i forbindelse med promoveringen af 'Oppenheimer'. Tidligere på måneden sagde Nolan til Wired.

- Der er noget nihilistisk ved den slutning, ikke? Men han er også kommet videre og er med hans børn. Tvetydigheden er ikke en følelsesmæssig tvetydighed. Det er en intellektuel en for publikum.

Tilbage i 2018 blev skuespilleren Michael Caine spurgt til selvsamme slutning, hvor han refererede en samtale med Nolan. Her lagde den britiske skuespiller ikke skjul på, at han var forvirret over, hvornår i manuskriptet, der var tale om en drøm, og hvornår det var virkelighed.

Svaret fra instruktøren var, at hver gang Caine befandt sig i en scene, var det virkelighed. Siden Caines karakter er at finde i slutningen, må vi antage, at det er virkelighed, og at snurretoppen stopper på et tidspunkt efter rulleteksterne.

Oppenheimer kan ses i biografen nu.

Du kan også lytte til vores podcast om Christopher Nolans film. Lyt til den herunder eller find den i din foretrukne podcast-app.

 

Anbefalet til dig