For første gang i 20 år: Christopher Nolans nye storfilm får opsigtsvækkende censur

"Sex, nøgenhed og groft sprogbrug"
oppenheimertrailer_1.jpg
(© Oppenheimer / Universal Pictures)

Mesterinstruktøren Christopher Nolan er om to måneder klar med sin længe ventede storfilm Oppenheimer. Det ser nu ud til, at filmskaberen denne gang sigter efter et ældre publikum.

Filmen har nemlig officielt fået en såkaldt R-rating i USA, hvilket betyder en aldersbegrænsning på 17 år. I Danmark går vores censursystem kun op til 15 år. Vi afventer stadig den danske censur-bedømmelse.

I USA begrundes begrænsningen med, at filmen indeholder "seksualitet, nøgenhed og groft sprogbrug". Det vil således være første gang, siden Insomnia - der udkom i 2002 - at Christopher Nolan modtager den famøse R-rating.

 

LÆS OGSÅ: Se den første eksplosive trailer til Nolans nye storfilm om skabelsen af atombomben

'Oppenheimer' handler om J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), som var en af de primære bidragsydere til det såkaldte Manhattan Project - en statslig forskningsindsats centreret omkring skabelsen af atomvåben, der fandt sted fra 1942-1946.

Nolan har tidligere taget fat i historier fra Anden Verdenskrig med Dunkirk i 2017. I modsætning til 'Oppenheimer' blev 'Dunkirk' udsendt med en PG-13-vurdering, der som navnet antyder giver en amerikansk aldersbegrænsning på 13 år.

På trods af, at det er en film fokuseret på rædslerne ved nuklear ødelæggelse, ser 'Oppenheimer' og dens R-rating ikke ud til at afspejle nogen vold, hvilket kan betyde, at historien sandsynligvis kun vil fokusere på den dramatiske side af den virkelige fortælling om titelkarakteren.

 

LÆS OGSÅ: Episk spilletid: Christopher Nolans næste film bliver instruktørens længste!

På rollelisten finder man udover Cillian Murphy desuden en lang række andre store skuespiller. De tæller bl.a.:

Florence Pugh som Jean Tatlock, Emily Blunt spiller Kitty Oppenheimer, Robert Downey Jr. har rollen som Lewis Strauss, Matt Damon er Leslie Groves Jr. og Gary Oldman er Harry S. Truman.

Endvidere kan man se frem til øvrige navne som bl.a. Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, Josh Peck, Jason Clarke, David Dastmalchian, Alex Wolff og James D'Arcy.

'Oppenheimer' har biografpremiere den 20. juli.