Første kig på ny dansk film om Karen Blixens hemmelige pagt

Birthe Neumann ligner den verdensberømte forfatter til forveksling
Pagten
(© Rolf Konow / SF Studios)

(Kan du ikke se videoen øverst, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

En af næste års store danske film bliver med sikkerhed dramaet om Karen Blixen og digteren Thorkild Bjørnvig. Nu er den første korte teaser til Pagten udkommet, og udfra den er der ingen tvivl om, at Birthe Neumann ligner forfatteren til forveksling.

Filmen, der beskrives som et psykologisk spændingsdrama, tager udgangspunkt i tiden efter eventyret i Afrika, som vi kender fra bl.a. storfilmen Out of Africa.

Læs også: 'Druk' er 100 % på vej til at vinde en Oscar!

17 år er gået, og den verdensberømte forfatter Karen Blixen er vendt tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne.

Nu, i en alder af 62, lever Blixen et liv i isolation – indtil hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner mod, at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen...

Birthe Neumann spiller som skrevet Blixen i en af sine største dramatiske filmrolle siden Festen. Hun spiller overfor det unge stortalent Simon Bennebjerg samt Asta Kamma August og Nanna Skaarup Voss.

Bille August instruerer, og han har senest behandlet historiske emner i filmatiseringen af Henrik Pontoppidans klassiker Lykke-Per.

Pagten får biografpremiere den 15. april 2021.

Pagten / Rolf Konow