Gyserstjerne afslører: Rolle er inspireret af ikonisk skandinavisk antihelt

Interview med Maika Monroe om ’Longlegs’ med Nicolas Cage
Longlegs
(© Scanbox Entertainment / Longlegs)

Lige nu kan gyserfilmen Longlegs opleves i biografen. I gyset finder man Nicolas Cage som en urovækkende seriemorder, der jagtes af FBI-agenten Lee Harker spillet af Maika Monroe (It Follows, The Guest).

Vi har i forbindelse med den hypede gyser fået en længere snak med netop Maika Monroe, bl.a. om hendes filmiske barndomstraume og samarbejdet med Nicolas Cage.

Men hvad har hun ladet sig inspirere af til sit portræt af den ihærdige FBI-agent? Det blev vi klogere på under vores snak, der trak tråde til en vis skandinavisk hacker.

'Longlegs' kan ses i biografen netop nu. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

Longlegs
(© Scanbox Entertainment)

Rollen som Lee Harker var dog lidt af en udfordring for skuespilleren, der bl.a. fortæller om det at portrættere FBI-agenten:

- Jeg vidste, at det ganske enkelt ville blive en udfordring fordi, at hun er så forskellig fra mig og min personlighed.

Skuespilleren fandt dog hjælp og inspiration til portrættet fra en for hende uventet kant:

- Faktisk er en stor inspiration, som jeg ikke oprindeligt så komme - men jeg havde set filmen ikke lang tid inden optagelserne - The Girl with the Dragon Tattoo med Rooney [Mara, red.]. 

Mænd der hader kvinder
(© Nordisk Film / Mænd der hader kvinder)

Det er dog ikke kun David Finchers version med Daniel Craig som Mikael Blomkvist og netop Rooney Mara som hackeren Lisbeth Salander, men også originalen, som Maika Monroe henviser til i interviewet.

Filmen fra 2009 - med titlen Mænd der hader kvinder - er som bekendt instrueret af danske Niels Arden Oplev (Drømmen, Ser du månen, Daniel, Rose), mens man i de to hovedroller her finder Michael Nyqvist og Noomi Rapace.

Begge film er baseret på en roman af Stieg Larsson, mens manuskriptet også har dansk indblanding i form af forfatterne Rasmus Heisterberg (Fasandræberne, En kongelig affære) og Nikolaj Arcel hvis CV bl.a. tæller Bastarden, Retfærdighedens ryttere, En kongelig affære og Kongekabale

Longlegs
(© Longlegs / Scanbox)

Maika Monroe uddyber om sin inspiration til rollen som FBI-agenten:

- Jeg så flere ligheder mellem Lisbeth [Salander, red.] og Lee [Harker, red.] i den henseende med deres akavethed og ubehag i hverdagen.

Den 31-årige skuespiller fortæller videre:

- Deres begejstring hentes i de her virkeligt dystre og forfærdelige sager. Det at stykke sagerne sammen er, hvad der får dem til at fortsætte.

Netop den pointe må absolut siges at passe på Lee Harker, der går møjsommeligt til opgaven af fange seriemorderen Longlegs.

'Longlegs' kan ses i biografen netop nu. Find dine billetter til filmen på kino.dk her.

Køb billetter