Harry Potter-skuespiller om manglende tid på lærredet: "Nogle gange var det lidt skuffende"

Bonnie Wright ser tilbage på sin rolle i eventyruniverset
Harry Potter: Deathly Hallows
(© 'Harry Potter: Deathly Hallows' / Warner Bros.)

Der er ikke noget nyt i, at når en bog omsættes til det store lærred, må visse scener – og sommetider karakterer – skæres fra eller redigeres gevaldigt ned. Det er dog ikke altid, at de valg produktionen tager falder i god jord hos fansene, eller endda skuespillerne selv.

Bonnie Wright spiller Ginny Weasley i alle Harry Potter-filmene; fans vil kende hende som Ron Weasleys lillesøster og en person, der senere kommer til at spille en vigtig rolle i Harry Potters liv.

I en nylig episode af Michael Rosenbaums podcast ”Inside of You” udtrykker den 32-årige skuespiller skuffelse over, at hendes karakter ikke blev foldet nok ud i løbet af de otte film grundet manglende tid på lærredet. Hun udtaler bl.a.:

- Nogle gange var det lidt skuffende, fordi der var dele af karakteren som ikke fik lov til at komme frem, fordi der ikke var scener til at gøre det. Det fik mig til at føle mig lidt nervøs eller bare frustreret, tror jeg.

Da Wright indspillede den første Harry Potter-film, var hun blot ni år gammel, og hun havde et ønske om at leve op til fansenes forventninger til den elskede karakter, Ginny. Hun mener dog ikke, at hun fik mulighed for dette, og at det store fravalg af scener har haft betydning for hendes karakters udvikling.

Flere fans af franchisen deler frustrationen og mener ikke, at filmversionen af Ginny er fyldestgørende eller lever op til den rolle, hun spiller i det magiske univers i bøgerne – ikke grundet Wrights portrættering, men simpelthen grundet den manglende tid på lærredet.

Harry Potter-universet bliver udvidet gennem en tv-serie på Max, hvor hver sæson vil dække en hel bog, så her er der mulighed for at Ginnys karakterark kan blive mere udfoldet. Der er ikke nogen officiel premieredato, men serien forventes at udkomme i 2025/26.

Anbefalet til dig