Instruktør afslører: 'Dune 2' får ny hovedkarakter

Årets mest ventede film er kun en måned væk
Billede
(© Warner Bros.)

Årets måske smukkeste og mest episke biograffilm Dune får dansk biografpremiere om blot en måned, og sci-fi-filmens instruktør Denis Villeneuve har nu afsløret den første detalje om storfilmens fortsættelse.

I et interview med det italienske magasin Il Venerdi fortæller Villeneuve nemlig, at han ser frem til optagelserne på 'Dune 2' pga. genforeningen mellem Timothée Chalamet og Zendaya - og at sidstnævnte netop bliver protagonisten i historiens næste kapitel.

Dune-filmatiseringerne er baseret på Frank Herberts roman fra 1965 og handler om hertug-arvingen Paul Atreides, som for at sikre sin families og sit folks fremtid må drage afsted på en rejse til universets farligste planet.

Læs også: 'Dune' bliver "en af de smukkeste film, publikum nogensinde har set"

Første del af bogen, som den kommende film er baseret på, handler i høj grad om Atreides-familien og det politiske magtspil på planeten Arrakis, mens anden del stiller skarpt på planetens indfødte folk, der med hjælp fra Paul og hans mor Jessica søger at genvinde deres hjem.

Zendaya ses i rollen som Chani, der er en del af de indfødte Fremenere. Et folk der trives langt bedre i Arrakis' sandfyldte landskab end planetens besættere.

Bogen er tidligere blevet fortolket til det store lærred af David Lynch i 1984, men Villeneuve har denne gang fået frie tøjler til at føre sin version af Herberts 400 sider til live med en filmatisering delt i to. Det må dog understreges, at film nummer to ikke er officielt annonceret endnu fra Warner Bros. side.

Mesterinstruktøren Denis Villeneuve har tidligere stået bag bl.a. Blade Runner 2049, Arrival og Sicario.

'Dune' er på nuværende tidspunkt den mest ventede biograffilm blandt brugerne på kino.dk. Se hele listen på forsiden.

'Dune' får biografpremiere den 16. september.