Instruktør afslører: Scene mellem Batman og ikonisk skurk blev klippet ud af 'The Batman'

"En virkelig creepy, cool scene"
Billede
(© Warner Bros.)

Bemærk: Artiklen indeholder spoilers for 'The Batman'.

Vi har tidligere skrevet om den opsigtsvækkende éne scene fra The Batman, hvor heltens nemesis The Joker optræder. Læs mere om det her.

Men nu har instruktør og manuskriptforfatter Matt Reeves afsløret, at der faktisk findes én scene mere med Jokeren - overfor Robert Pattinsons Batman.

I en tidlig version af ’The Batman’ dukkede Jokeren faktisk op langt tidligere. Her ser man nemlig Gothams politikommissær blive slået ihjel (før Gordon får jobbet), og her har The Riddler efterladt en ny besked til Batman, der insinuerer, at hele byen er korrupt. Reeves fortæller:

- Jeg tænkte, at han (Batman, red.) ville være meget usikker, og at han ville finde en måde, at komme ind i The Riddlers tankegang, ligesom i ’Manhunter’ eller ’Mindhunter’ – ideen om at profilere nogen, så du kan regne deres næste skridt ud.

Derfor drager Batman til Arkham fængslet, hvor han møder en særlig fange:

- Og denne her fyr siger: ”Det er næsten vores årsdag, er det ikke?”. Du forstår, at de har et forhold, og at denne her fyr åbenlyst har lavet noget, og at Batman har sat ham i Arkham.

I scenen prøver Batman at få Jokerens hjælp til at forstå The Riddler, men skurken forsøger i stedet at komme ind i hovedet på helten.

Til sidst blev scenen dog valgt fra i den endelige tre timers version af 'The Batman':

- Den var ikke nødvendig, forklarer instruktøren, der mener, at scenen gjorde historien unødvendigt kompleks.

Dog skar det Reeves i hjertet at måtte sløjfe deres møde:

- Det er en virkelig creepy, cool scene.

- Scenen var tiltænkt som en introduktion til denne her fyr, og for at få publikum til at opdage: ”Oh my god, er han her også? Og han er ikke Jokeren endnu – hvad ender det her med?”.

- Og det virkede så lækkert i historien, da vi allerede havde sat ham op, så han i slutningen, færdiggørelsen af The Riddlers ark, ville være fyren i cellen ved siden af.

Reeves har hintet til, at Jokeren måske kan dukke op senere i 'The Batman'-universet. Og der er i hvert fald en eller anden forhistorie mellem de to karakterer, som måske også var værd at udforske.

'The Batman' kan ses i biografen nu.