Instruktør tager afstand fra Gerard Butler-flop

Dean Devlin udtaler sig i skarpe vendinger om katastrofefilmen
Geostorm
(© Warner Bros.)

Hollywood-stjernen Gerard Butler er normalt garant for solide succeser ved billetlugerne i de amerikanske biografer.

En af hans mindre heldige film er imidlertid katastrofilmen Geostorm, der underperformerede og tabte hele 75 mio. dollars for filmskabet Warner Bros., der står bag.

Den erfarne manuskriptforfatter Dean Devlin var efter at have skrevet filmene Independence Day og Godzilla blevet hyret til at instruere 'Geostorm' - umiddelbart et oplagt valg.

Men nu - syv år efter filmens katastrofale billetsalgstal - tager Devlin afstand fra projektet og hans rolle som instruktør.

I et interview med Inverse blev Devlin spurgte til, om han nogensinde kunne finde på at instruere en 'Geostorm 2', hvis lejligheden bød sig. Til det svarer filmskaberen:

- Vi overlevede knap nok 'Geostorm 1'. Sandheden er, at jeg blev erstattet på 'Geostorm'. En anden person skrev filmen om og instruerede 60 % af den. Så det er ikke min film.

Nu kunne man godt tro, at Devlin ville være godt og grundigt utilfreds med Warner Bros., men han er faktisk åben overfor, hvis selskabet engang skulle vende tilbage med ønsket om en version, der rent faktisk ligner Devlins. Altså en director's cut:

- Hvis de nogensinde ville gå tilbage og genskabe min version af filmen, ville jeg med glæde gøre det, og jeg ville med glæde lave en fortsættelse til den.

I 'Geostorm' bliver Jorden ramt af en række naturkatastrofer forårsaget af en funktionsfejl i et netværk af satellitter, som skulle styre det globale klima og holde verden sikker.

Menneskeheden står overfor en reel trussel om udslettelse. Derfor må verdens ledere nu gå sammen for at finde en måde at stoppe den truende geostorm. Men er der nogen, som modarbejder dem?

Dean Devlin er lige nu producer og showrunner på science fiction-serien 'The Ark', ligesom han arbejder sammen med sin trofaste kollega Roland Emmerich på en fortsættelse til deres 1994-hit Stargate.