Legendariske Miyazakis svanesang får dansk biografpremiere

Anime-fans kan godt begynde at glæde sig
drengenoghejren
(© Camera Film)

Kejseren af animationsfilm Hayao Miyazaki, som har haft en fantastisk karriere i filmverdenen, har lavet sin måske sidste film: Drengen og hejren. Det er nu sikkert, at filmen får dansk biografpremiere, og det er der nok mange, der er glade for.

I ’Drengen og hejren’ møder vi drengen Mahito under Anden Verdenskrig. Da familiens hus bliver bombet, dør hans mor, og han må flytte med sin far ud på landet. Tynget af sorg begiver han sig ind i en verden, hvor der både findes levende og døde. Her møder han mange mærkelige skabninger på vejen, mens han leder efter moderen. 

Filmen havde premiere i Japan i sommer, og den kom uden nogen som helst form for annoncering, trailer eller markedsføring. Pludselig var den der bare. På filmfestivalen i Toronto i september var ’Drengen og hejren’ åbningsfilmen, og det var den ligeledes på filmfestivalen San Sebastián i Spanien, hvor den havde sin europæiske premiere. Begge gange har den fået overvældende begejstrede anmeldelser, så der er virkelig noget at glæde sig til.

Hayao Miyazaki er blandt andet kendt for Min nabo Totoro, og Chihiro og heksene, som begge blev meget populære. Dette er hans første værk siden Når vinden rejser sig fra 2013, og det siges, at ’Drengen og hejren’ er hans sidste film, inden han går på pension.

’Drengen og hejren’ får dansk biografpremiere den 8. februar 2024.

Anbefalet til dig