Marvels yngste instruktør om sin heltetrio: "De er alle tre super-unikke"

Vi har talt med Nia DaCosta
Marvel Studios / 'The Marvels'
(© Marvel Studios / 'The Marvels')

33-årige Nia DaCosta er den yngste instruktør, der nogensinde har instrueret en Marvel-film. Arbejdet med superheltefilmen har været et stort spring for instruktøren, der tidligere har arbejdet inden for anderledes genrer og med mindre budgetter.

DaCosta har bl.a. skrevet og instrueret krimi-dramafilmen ’Little Woods’, som hun vandt Nora Ephron-prisen for på Tribeca Film Festival, og har instrueret gyserfilmen Candyman. Nu springer hun ud som Marvel-instruktør med filmen The Marvels, der er en efterfølger til ’Captain Marvel’ fra 2019. I den forbindelse har vi mødt hende til en snak.

Se interviewet i bunden af artiklen.

I ’The Marvels’ følger vi Carol Danvers, Monica Rambeau og Kamala Khan, tre kvinder hvis kræfter bliver forbundet, så de må arbejde sammen for at redde universet. Superhelte-teams er ikke noget nyt i Marvel-universet, og gennem tiden har fans set mange af slagsen. Til spørgsmålet om, hvad der gør netop denne trio til noget særligt, svarer DaCosta:

- Fordi de alle tre er super-unikke, og de er nye i MCU. Captain Mavel har været med siden før Infinity War og Endgame, men det er første gang, vi får lov til at se Monica udforske sine kræfter. Miss Marvel kom først med i tv-serien sidste år, så det er virkelig sjovt at blive ved med at udvide og vise mere af karaktererne.

Hun fortæller uddybende om, hvordan det var at arbejde med trioen bag kameraet:

- Det var rigtig sjovt og meget hårdt arbejde og et virkelig godt fællesskab og samarbejde. De er alle så sjove på deres egen måde, og de er alle sammen så gode til det, de laver.

Som nævnt tidligere har ’The Marvels’ været en stor omvæltning for Nia DaCosta, der ikke har lavet noget i den skala før. Vi spurgte hende derfor om, hvordan det har været at blive en del af den store superhelte-franchise:

- Det har været rigtig godt. Brie var en virkelig stor ressource, fordi hun havde prøvet det før, så sammen med en masse andre Marvel-instruktører hjalp hun mig ombord på oplevelsen med at lave en film som denne.

Brie Larson elskede DaCostas ide, da hun første gang kom ind for at pitche filmen, og de fortsatte altså det gode samarbejde bag kameraet.

’The Marvels’ får premiere i biografen den 8. november.

 

Anbefalet til dig