Nicolas Cage er skaldet familiefar i ny vanvittig gyser fra Hereditary-instruktør

Se det første billede
Billede
(© 'Lord of War' / Saturn Films)

Meget kan man sige om Nicolas Cage. Men han ligger ikke på den lade side. Det bliver gerne til mindst en tre-fire film hvert år med stjernen på rollelisten. 

Blandt de titler dukker der tit en perle op. En af disse kunne meget vel være 'Dream Scenario', der netop har fået offentliggjort at den få biografpremiere i USA, hvilket burde være et kvalitetsstempel allerede dér.

Det første foto af Cage som karakteren Paul Matthews er ude - og den 59-årige skuespiller har kastet sig ud i en ny skør transformation. Han har nemlig smidt håret til rollen som familiefar. Se billedet nederst i artiklen.

Et yderligere kvalitetsstempel af 'Dream Scenario' er, at vi blandt producerne finder Ari Aster - den talentfulde instruktør, der har stået bag gyserne Hereditary, Midsommar og senest syretrippet Beau is Afraid.

Blandt producerne finder vi ligeledes danske Lars Knudsen, som er en fast samarbejdspartner med netop Aster.

Det er da heller ikke helt underligt, at Ari Aster er faldet for 'Dream Sceanrio'. Det lyder netop som noget, der også kunne være udtænkt i instruktørens krøllede hjerne. 

Filmen handler om den ulykkelige familiefar Paul Matthews, hvis liv bliver på hovedet, da millioner af fremmede begynder at se ham i deres drømme. Men da det hele tager en mareridtsdrejning, tvingers Paul til at forholde sig til sin nyfundne berømmelse.

Det er produktionsselskabet A24, der lige nu er aktuelle i de danske biografer med gyseren Talk to Me, der står bag 'Dream Scenario', somlyder til at blande mørk humor med gys.

Manden bag, norske Kristoffer Bogli, der både instruerer og skriver, er heller ikke helt uvant ud i det sort humoristiske. Han stod således bag filmen Sick of Myself.

Rollelisten til 'Dream Scenario' tæller - udover Cage - kendte navne som Michael Cera, Julianne Nicholson, Tim Meadows og Kate Berlant.

'Dream Scenario' får amerikansk premiere 10. november - den har endnu ikke en dansk biografpremieredato, men vi krydser fingre.

'Dream Scenario'
(© 'Dream Scenario' / A24)

Anbefalet til dig