Ny Afdeling Q-instruktør sagde først nej, men så gik noget op for ham...

Interview med Ole Christian Madsen
Ole Christian Madsen / 'Den grænseløse'
(© 'Den grænseløse' / Foto: Mikael Rieks - Nordisk Film Productions)

Ole Christian Madsen er ny styrmand bag kameraet på den nye Afdeling Q-film Den grænseløse, hvor Carl Mørck & co. drager til Bornholm for at efterforske en uopklaret sag om en død, ung pige.

Instruktøren har tidligere stået bag en af de største danske film nogensinde i form af 2. verdenskrigsfilmen Flammen & Citronen, ligesom at han bl.a. også har haft en afgørende rolle på den amerikanske HBO-serie 'Banshee', der kørte over 4 sæsoner.

Det var derfor måske heller ikke, den sjette Afdeling Q-film som stod øverst på den danske instruktørs to-do-liste, men alligevel blev han draget af Jussi Adlers Olsens krimi-univers.

I vores nye podcast med Ole Christian Madsen afslører han dog, at hans første respons var ”Nej tak”, da han blev tilbudt ’Den grænseløse’.

Lyt til podcasten herunder eller find den i din podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Da vi spørger den rutinerede danske instruktør, hvad hans første reaktion var, da han blev tilbudt at overtage tøjlerne på Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-franchise og lave det 6. kapitel i serien, svarer Ole Christian Madsen resolut:

- Jamen det var nej. Det vil jeg ikke. Jeg er også blevet spurgt tidligere. Og der sagde jeg også nej. Jeg tænkte, hvorfor skulle jeg laver nummer 6, 3 eller 4? Så kunne jeg lige så godt starte et projekt selv. 

- Det var min første tanke. Men efterhånden som tiden gik fik jeg læst nogle af hans bøger. Da Nordisk Film så spurgte mig om jeg ville lave den sjette her, så læste jeg ’Den grænseløse’, og jeg synes den var god. Så læste jeg den næste og den næste igen. 

LÆS OGSÅ: Se karakterplakaterne: Ny Afdeling Q-film fremviser de mordmistænkte

'Den grænseløse'
(© 'Den grænseløse' / NordiskFilmProduction)

- Det jeg var interesseret i var at lave noget ”world-building”, skabe et univers. Jeg så det i et andet lys. Jeg tænkte ”Afdeling Q er et univers. Afdeling Q er blevet så stort nu, der er blevet lavet alle de her film. Nu er der skrevet 10 bøger. 

- Det er mere end bare en film. Og det var jeg på en måde interesseret i – at kaste mig ind i det her univers og bidrage med noget nyt. Kan jeg tage et nyt greb på karaktererne? Kan jeg flytte dem, så de måske kommer mere ind i deres tid og mere relevante i dag? Og her siger jeg ikke noget om de andre film. Jeg synes, at det er gode. 

- Mit greb var måske at sætte karaktererne mere i spil og højne det en lille smule. Få det til at være mere end bare film noir. Der er mere melodrama i den her film. Lidt flere følelser. Kan jeg udvide det her univers en lille smule med mit bidrag? 

LÆS OGSÅ: Rose river *bip* af klam pedel i brutal scene fra ny Afdeling Q-film

- Det begyndte jeg så at arbejde på ved at læse de bøger, som følger efter også. Så jeg vidste, hvor universet skulle flyttes hen. I sidste ende havde jeg også gået og tænkt på, at jeg gerne ville lave en rigtig popcornfilm.

Vi spurgte også til, hvordan Ole Christian Madsen forholdt sig til de tidligere film i universet:

- Jeg har ikke rigtig forholdt mig til de andre film. Jeg ved, at Afdeling Q-fans i Danmark har haft en debat, om Nikolaj Lie Kaas eller Ulrich Thomsen er den rigtige. Jeg håber, at den her film bliver den film, hvor Ulrich Thomsen er den rigtige.

Når nu har den danske instruktør været med til at udvide universet, er det så planen, at Ole Christian Madsen skal instruere flere Afdeling Q-film? Det afviser han ikke, men han har også andre ting på bedding: 

- Jeg har tre spillefilm, som jeg er ved at udvikle, som jeg godt kunne tænke mig at lave, og så må vi jo se om jeg på et tidspunkt skal lave én af de her film mere. Det må vise sig. Det ved jeg ikke endnu.

Lyt til hele podcasten med Ole Christian Madsen i din foretrukne podcast-app (søg blot på ”kino.dk filmpodcast”), her fortæller han mere om, hvad en god og dårlig popcornfilm er, hvorfor han tror, at Jussi Adler Olsens bøger er blevet SÅ populære og meget mere.

’Den grænseløse’ kan ses i biografen fra 1. februar – køb dine billetter nu.

Den grænseløse
(© Nordisk Film)

Afdeling Q: Hvem myrdede Alberte?

Ny sag for Carl Mørck, Rose og Assad

(Sponsoreret)

Se tema