Ny film om Bruce Lees læremester på vej

Ip Man slår sig løs i Wong Kar-weis 'The Grandmaster'
Kæmp for pokker!
(© Block 2 Pictures)

Nej, dette er ikke en biografi om Grandmaster Flash and the Furious Five, men derimod om manden, der blev læremester for selveste Bruce Lee.

Ip Man (Tony Leung) er en ung, men talentfuld kampsportsudøver, som for det meste holder sig for sig selv. Men i 30ernes Kina er kung-fu mere populært end nogensinde, og erfarne mestre ynder at udfordre deres yngre modparter i kampe, som ingen får lov til at forlade, før de har fået et resultat mod adskillige modstandere.

Unge Ip Man bliver fanget i én af disse kamppladser, så nu må han bruge al sin kunnen for at slippe fri.

Der er allerede lavet to film om manden, der gjorde Wing Chun til en accepteret gren i den kinesiske kampsport, og disse havde Donnie Yen i hovedrollen som den uovervindelige Ip Man.

Wong Kar-wai (In the Mood for Love) instruerer den nye film med titlen 'The Grandmaster', og her har Tony Leung (Infernal Affairs, In the Mood for Love) overtaget hovedrollen. Filmen var åbningsfilm på Berlin Filmfestival tidligere på året, og traileren kan vi se forneden sammen med et klip fra 2008-versionen, der viser forskellen i stil mellem den nye og de gamle film.

The Grandmaster får dansk premiere den 25. juli.