Påske-guide: Disse animations- og familiefilm kan du se i biografen

Aktuelle film for små og større børn
Film Image
(© UIP)

Skal du i biografen med dine børn eller børnebørn? Så læs med her, hvor vi guider til de film, som netop nu kan ses i biografer over hele landet.

Vi har inddelt listen i aldersgrupper, så du kan være sikker på, at censuren stemmer overens med dit barn. Du kan læse mere om filmene og se trailers ved at klikke på en titel.

Listen opdateres hver uge.

 

Famile- og animationsfilm i biografen: For de mindste

  

Foto: Angel Films 

Alfons og (hemmelige) Svipper

'Alfons og (hemmelige) Svipper' er en ny animationsfilm om den højtelskede figur Alfons Åberg, der er baseret på fem af Gunilla Bergströms populære bøger. I filmen er julen nyligt overstået, men hverken Alfons eller hans far vil tilbage til den kedelige hverdag igen. Farmor har dog kloge ord at sige om det - og mon ikke glæden også kan findes andetsteds?

Censur: Tilladt for alle

Vises med dansk tale.

Find billetter til 'Alfons og (hemmelige) Svipper' her.

 

Foto: Angel Films 

Mumifars eventyr

Her er tale om det nyeste kapitel om mumitroldene, baseret på Tove Janssons børnebøger. Da stakkels Mimi bliver sengeliggende efter et hvepsestik, vil Mumifar muntre ham op med historier fra sin eventyrlystne ungdom. Mumifar fortæller hjerteligt om sin barndom i denne animationsfilm, hvor han indlevende beretter om, hvordan han flygtede fra sit børnehjem og om mødet med en kendt opfinder.

Censur: Tilladt for alle

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Mumifars eventyr' her.

 

Foto: Nordisk Film 

Folk og Røvere i Kardemomme By

Animationsfilmen er en filmatisering af Thorbjørns Egners kendte børnebog fra 1955, som handler om de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme By, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere.

Censur: Tilladt for alle

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Folk og Røvere i Kardemomme By' her.

 

Foto: Scandinavian Film Distribution 

Roselil og Stentrolden

Animationsfilmen handler om den lille usikre blomsterfe Roselil, som altid har boet alene i sin Rosenbusk, men drømmer om at få en ven. Under Rosenbusken bor Hr. og Fru Mus, der ikke kan finde en brud til deres søn Karl Gustav. Roselil tilbyder sig at gifte sig med ham, men fortryder hurtigt. Hun bliver reddet af sommerfuglen Silke, som hjælper hende med at sige fra. Silke og Roselil bliver bedste venner, og da Silke bliver kidnappet af en farlig Stentrold, må Roselil se sin frygt i øjnene og lære at tro på sig selv, så hun kan redde sin bedste

Censur: Tilladt for alle

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Roselil og Stentrolden' her.

 

Famile- og animationsfilm i biografen: For de større børn

 

Super Mario Bros. Filmen

Mario og hans bror Luigi transporteres til et magisk land, da de er i gang med at reparere en vandledning.

Men de to brødre bliver væk fra hinanden, hvilket leder Mario ud på en episk rejse for at finde Luigi. Undervejs må han kæmpe mod mærkelige skabninger for at redde prinsessen fra fangeskab, og tage kampen op mod Bowser.

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Vises med dansk tale og med engelsk tale i udvalgte biografer.

Find billetter til 'Super Mario Bros. Filmen' her - OBS: Premieren er den 6. april.

 

Mageløse Maurice

Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter 

Familiefilmen er baseret på den britiske forfatter Terry Pratchetts fantasyroman om den orange gadekat, der på engelsk er kendt som 'The Amazing Maurice'. 

Filmen handler om gadekatten Maurice, der har fundet frem til det perfekte fupnummer.

Sammen med en bøvet fløjtespillende dreng og en gruppe intelligente rotter rejser han fra by til by, hvor rotterne skaber ballade, inden drengen mod betaling fører dem ud af byen igen. 

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter' her.

 

Foto: SF Studios 

Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus

I filmen kan man møde de små skabninger, kaldt buklere, der bor hos Peddersen og Findus. De har brug for kaos for at trives - og lever i det skjulte, men kan lugtes en gang imellem.

Inden de flyttede ind hos Peddersen og Findus, boede de i en gammeldags og kaotisk landbutik. Her kunne de snuppe alt, hvad de havde brug for, og de levede lykkeligt ... indtil butiksejeren døde. Den nye ejer var et fanatisk ordensmenneske, der hadede små kryb.

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus' her.

 

Foto: UIP 

Asterix og Obelix - I dragens rige

De elskede tegneseriekarakterer er tilbage som realfilm, når René Goscinny og Albert Uderzos makkerpar igen kan ses på det store lærred. Asterix og Obelix rejser til Kina for første gang, hvor de må hjælpe den kinesiske kejser Han Xuandis datter.

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Asterix og Obelix – i dragens rige' her.

 

Foto: Warner Bros. 

Mumier på udebane

I en hemmelig by, som er en tro afspejling af det gamle Egypten fra faraoernes tid bor de tre mumier - en tidligere karet-racerstjerne, hans yngre lillebror, en prinsesse samt krokodille-kæledyret Croc. Da arkæologen Lord Carnaby finder mumiernes skat, får han samtidig åbnet porten mellem de to verdener. Mumiernes jagt på deres skat fører dem til selveste London i et hæsblæsende eventyr.

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Vises med dansk tale

Find billetter til 'Mumier på udebane' her.

 

Foto: UIP 

Den bestøvlede kat og ønskestjernen

Den Bestøvlede Kat har fundet ud, at han har brugt otte ud af sine ni katteliv, derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde det mytiske "Sidste Ønske" og få genskabt alle sine ni liv.

Animationsfilmen følger efter den første film om katten fra Shrek, der havde biografpremiere i 2011. Igen leverer Antonio Banderas stemmen til den katten på engelsk, mens Kristian Boland ligeledes er tilbage på dansk.

Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Vises med dansk tale over hele landet og med original tale uden danske undertekster i udvalgte biografer.

Find billetter til 'Den bestøvlede kat og ønskestjernen' her.

 

Se alle familiefilm i biografen her.